Προανακριτική Novartis: H Τσατάνη καταγγέλλει τον Παπαγγελόπουλο ότι εισέβαλλε σε συσκέψεις εισαγγελέων

Με τις ωμές παρεμβάσεις του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στο έργο των εισαγγελέων που διερευνούσαν τις κρίσιμες υποθέσεις, αλλά και τις κυνικές απειλές του παραθεσμικού μηχανισμού που είχε στήσει ο πρώην αναπληρωτής υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ξεκίνησε την κατάθεσή της η κυρία Γεωργία Τσατάνη, στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής.

Η πρώην Εισαγγελέας Εφετών ανέφερε ότι ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ως αναπληρωτής υπουργός, εισέβαλλε σε συντονιστικές συναντήσεις των λειτουργών της δικαιοσύνης και απαιτούσε να λάβει μέρος στις συσκέψεις. Όταν η ίδια του έδειξε την πόρτα της εξόδου, ξεκίνησε εναντίον της σειρά απειλών από συγκεκριμένους δημοσιογράφους.

Ειδικότερα, μιλώντας για την υπόθεση του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου, είπε «Ήμασταν σε συντονιστική συνάντηση εισαγγελέων για την εξέλιξη της προκαταρκτικής έρευνας όταν μπήκε μέσα ο Παπαγγελόπουλος και είπε ότι θα παρακολουθήσει την σύσκεψη γιατί είχε ενδιαφέρον για την υπόθεση. Του ζήτησα να βγει γιατί δεν έχει δικαίωμα να παρευρίσκεται και αυτός μου ζήτησε να παραμείνει διότι ενδιαφέρεται. Τελικώς με πίεση μου αποχώρησε διότι δεν είχε δικαίωμα. Από τότε συνέβησαν τα εξής: Τον Αύγουστο του 2015 με πήρε τηλέφωνο ο κ. Βαξεβάνης και μου έθεσε θέμα γιατί επέτρεψα να είναι υποψήφιος ο κ. Ντογιάκος. Του ζήτησα να μην με ξαναενοχλήσει. Μου είπε “μην μου απαντάτε και θα δείτε τι έχω για εσάς”».

Πρόσθεσε δε ότι μετά τις απειλές ξεκίνησαν και οι πειθαρχικοί έλεγχοι.