Ο Τραμπ αθωώθηκε, το πανηγύρισε ως «Χάιλαντερ» αλλά η Πελόζι επιμένει: Είναι απειλή για την αμερικανική δημοκρατία

Συνεχίζεται η πολιτική κόντρα Ρεπουμπλικανών-Δημοκρατικών στις ΗΠΑ μετά την αθώωση του Ντόναλντ Τραμπ από τη Γερουσία η οποία τον απάλλαξε και από τις δύο κατηγορίες που του είχε απαγγείλει η Βουλή των Αντιπροσώπων.

Ο Τραμπ αθωώθηκε συγκεντρώνοντας τη στήριξη όλων, πλην ενός – του Μιτ Ρόμνεϊ – των Ρεπουμπλικάνων γερουσιαστών.

Όπως ήταν αναμενόμενο ο πρόεδρος των ΗΠΑ έτρεξε στο Twitter για να πανηγυρίσει μετά την αθώωσή του «καρφώνοντας» στον προσωπικό του λογαριασμό ένα βίντεο με ένα πειραγμένο εξώφυλλο του περιοδικού Τραμπ το οποίο «προβλέπει» ότι ο ίδιος θα είναι «αιώνιος» στις ΗΠΑ.

 

Η αθώωση Τραμπ, ωστόσο, δεν πτόησε την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων – και «εφιάλτη» για τον Αμερικανό πρόεδρο – Νάνσι Πελόζι, η οποία σε δήλωσή της υποστήριξε ότι «ο Τραμπ παραμένει απειλή για την αμερικανική δημοκρατία».

Πλέον όλοι περιμένουν την νέα απάντηση Τραμπ στο διάγγελμα που θα εκφωνήσει στις 8 το βράδυ (ώρα Ελλάδας) στη σκιά του δημόσιου «καβγά» με την Πελόζι στην ομιλία του για την Κατάσταση του Έθνους.

Μια πρώτη απάντηση δόθηκε από τον πρόεδρο της Ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας στη Γερουσία Μιτς Μακόνελ ο οποίος μίλησε για «κολοσσιαίο πολιτικό λάθος» των Δημοκρατικών λίγη ώρα μετά την αθώωση του ενοίκου του Λευκού Οίκου.

«Αυτή τη στιγμή, είναι οι χαμένοι», ενώ οι Ρεπουμπλικάνοι βρίσκονται «σε καλή θέση» εννέα μήνες πριν διεξαχθούν οι προεδρικές εκλογές, δήλωσε ο Μακόνελ σε δημοσιογράφους.