Κορωνοϊός: Η Σαουδική Αραβία αναστέλλει τα ταξίδια στην Κίνα – Η Σιγκαπούρη απομακρύνει πολίτες της

Η Σαουδική Αραβία ανέστειλε τα ταξίδια στην Κίνα τόσο των πολιτών της όσο και των μη Σαουδαράβων κατοίκων του βασιλείου, μετέδωσε σήμερα το σαουδαραβικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SPA.

Όποιοι σαουδάραβες πολίτες παραβιάζουν την αναστολή αυτή θα λογοδοτούν, σύμφωνα με το SPA, ενώ ξένοι κάτοικοι της Σαουδικής Αραβίας δεν θα επιτρέπεται να εισέλθουν και πάλι στη χώρα, αν ταξιδέψουν στην Κίνα.

Στο μεταξύ η Σιγκαπούρη ετοιμάζει για τις επόμενες ημέρες μια δεύτερη πτήση απομάκρυνσης πολιτών της από την Ουχάν, έγινε γνωστό από αξιωματούχους.

Η Σιγκαπούρη απομάκρυνε 92 πολίτες της από την Ουχάν την περασμένη Πέμπτη, μερικοί από τους οποίους επιβεβαιώθηκε στη συνέχεια ότι είχαν προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό. Οι αρχές είπαν ότι είχαν αναγκαστεί να αφήσουν πίσω μερικούς επιβάτες, οι οποίοι είχαν συμπτώματα.

Οι αξιωματούχοι, οι οποίοι ζήτησαν να μην κατονομασθούν λόγω της ευαισθησίας του θέματος, είπαν πως η απομάκρυνση των πολιτών της Σιγκαπούρης θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί ακόμη και αύριο, Παρασκευή. Το υπουργείο Εξωτερικών αυτής της πόλης-κράτους δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για να σχολιάσει.

Εξάλλου το Τατζικιστάν ανακοίνωσε πως θα απομακρύνει επίσης 58 πολίτες του από την Ουχάν.

Η πτήση μπορεί να φθάσει ακόμη και σήμερα δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Ρουστάμ Ναζαρζόντα, ο επικεφαλής της επιτροπής εκτάκτων καταστάσεων αυτής της πρώην σοβιετικής δημοκρατίας.

Άλλες χώρες της κεντρικής Ασίας, όπως το Καζακστάν και το Ουζμπεκιστάν, έχουν ήδη προχωρήσει στην απομάκρυνση πολιτών τους από την Ουχάν.

coronavirus

Η Ινδονησία προειδοποιεί για πλήγμα 4 δισ. δολαρίων στον τουρισμό της εάν συνεχιστούν τα προβλήματα λόγω της επιδημίας

Η Ινδονησία πρόκειται να χάσει 4 δισ. δολάρια σε έσοδα από τον τουρισμό εάν υλοποιηθεί το χειρότερο σενάριο και τα προβλήματα στα ταξίδια από την Κίνα συνεχιστούν για έναν ολόκληρο χρόνο λόγω της επιδημίας του νέου ιού, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Τουρισμού.

Για τον βασικό τουριστικό προορισμό, το νησί του Μπαλί, έχουν ήδη γίνει περίπου 10.000 ακυρώσεις έως τα τέλη του περασμένου μήνα, σύμφωνα με τον Οργανισμό Τουρισμού του Μπαλί.

«Είχαμε δύο εκατομμύρια (Κινέζους) επισκέπτες πέρυσι με μέση δαπάνη 1.400 δολάρια ανά άφιξη», δήλωσε ο Γουισνουτάμα Κουσουμπάντιο σε συνέντευξη Τύπου.

«Με την αρνητική τάση που καταγράφεται στους τουρίστες από άλλες χώρες, η ζημιά θα είναι ακόμα πιο σημαντική. Θα χάσουμε 4 δισ. δολάρια».

Ο υπουργός δήλωσε ότι συνάγει συμπεράσματα για το σύνολο του έτους, παρά τις αβεβαιότητες αναφορικά με τον ιό, διότι οι κρατήσεις για τις θερινές διακοπές, που κανονικά αυτή την εποχή έχουν ήδη ξεκινήσει, είναι χαμηλές.

Οι αρχές της Ινδονησίας έχουν πει ότι αναμένουν μικρό συνολικά οικονομικό αντίκτυπο παρά το πλήγμα στον τουρισμό, καταδεικνύοντας τη σχετικά μικρή συνεισφορά του κλάδου στην οικονομία. Τα ταξίδια και ο τουρισμός αντιστοιχούσαν στο 6% του ΑΕΠ της Ινδονησίας το 2018, σύμφωνα με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιών και Τουρισμού.