Κύπελλο Ελλάδας: Με φόρα ο Παναθηναϊκός, restart ψάχνει ο ΠΑΟΚ

Τρεις ημέρες μετά τον θρίαμβο επί του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ για το πρωτάθλημα, ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει ξανά τον «Δικέφαλο του Βορρά» για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας (21:30, Cosmote Sport 1).

Ο Γιώργος Δώνης γνωρίζει πολύ καλά πως πρόκειται για τελείως διαφορετικό παιχνίδι απέναντι στους Θεσσαλονικείς, οι προσπαθήσουν να δώσουν απαντήσεις και να αποδείξουν την ανωτερότητά τους έναντι του «τριφυλλιού».

Στο καθαρά αγωνιστικό σκέλος, ο Έλληνας τεχνικός αναμένεται να «θωρακίσει» τη μεσαία γραμμή, ώστε να αντιμετωπίσει τους Μπίσεσβαρ και Μίσιτς. Αυτό σημαίνει πως θα παίξει ο Ανουάρ ως βασικός μαζί με τους Κουρμπέλη και Δώνη.

Συγκεκριμένα, κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Διούδης, ο οποίος θα έχει μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – τους Γιόχανσον, Σένκεφελντ, Πούγγουρα και Ινσούα.

Την τριάδα στα χαφ θα αποτελέσουν οι Κουρμπέλης, Ανουάρ και Χρήστος Δώνης, στα πλάγια θα είναι οι Νάγκι, Χατζηγιοβάνης και στην κορυφή της επίθεσης θα παίξει ο Μακέντα.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Ξενόπουλος, Χριστογεώργος, Κολοβέτσιος, Ζαχίντ, Χατζηθεοδωρίδης, Αποστολάκης, Μπουζούκης, Περέα, Θεοχάρης, Νούνες, Καμπετσής και Αλεξανδρόπουλος.

Ο ΠΑΟΚ από την πλευρά του θέλει να βάλει τέλος στις κακές εμφανίσεις των τελευταίων αγώνων.

Μετά την ήττα αλλά και την εμφάνιση στο Ολυμπιακό Στάδιο υπήρξε συσπείρωση στο «ασπρόμαυρο» στρατόπεδο, ούτως ώστε να ξεπεραστεί η αγωνιστική κρίση των τελευταίων ματς.

Σίγουρα επικρατεί προβληματισμός, αλλά τώρα όλοι θέλουν να αποδείξουν πως είναι μία γροθιά και από σήμερα να δώσουν τέλος σε αυτή την κρίση.

Πρώτα από όλα, ο Αμπέλ Φερέιρα θα κάνει κάποιες αλλαγές στο αρχικό σχήμα, ζητώντας από τους παίκτες να δώσουν απαντήσεις ως νταμπλούχοι της περσινής σεζόν και να κάνουν την αντεπίθεσή τους.

Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Πασχαλάκης, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Βιεϊρίνια, ΄Ίνγκασον, Βαρέλα και Γιαννούλη.

Στον άξονα της μεσαίας γραμμής θα αγωνιστεί ο Μίσιτς και ο Ντόουγκλας, με τον Μπίσεσβαρ και τον Λημνό στα πλάγια. Ο Πέλκας θα παίξει ως δεκάρι και στην κορυφή της επίθεσης ο Σφιντέρσι.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Παπαδόπουλος, Ροντρίγκο, Μιχαηλίδης, Μαουρίσιο, Εσίτι, Λάμπρου και Άκπομ. Εκτός έμειναν οι Ζίβκοβιτς και ο Λέο Μάτος.