(ΦΩΤΟ)-ΑΧΑΪΑ: Υπεγράφη η Σύμβαση για την αποκατάσταση ζημιών στο οδικό δίκτυο – Της Τ.Κ. Λεοντίου

Ένα σημαντικό έργο για την Κοινότητα Λεοντίου μπήκε στην τελική ευθεία. Ασφαλτοστρώνεται ο δρόμος από Λεόντιο προς Βεταίικα και Ρακίτα σύμφωνα με τη Σύμβαση Κατασκευής του Έργου «Αποκατάσταση Ζημιών Οδικού Δικτύου Τ.Κ. Λεοντίου του Δήμου Ερυμάνθου Ν. Αχαΐας», που υπογράφτηκε την Τρίτη 4-2-2020 στο Δημαρχείο, προϋπολογισμού μελέτης 643.400,00€ μεταξύ του Δήμου Ερυμάνθου και του αναδόχου κ. Λάμπρου Σπυράτου.
Για μια σπουδαία εξέλιξη στο πολύπαθο αυτό σημείο του επαρχιακού οδικού δικτύου, που επιτέλους παίρνει το δρόμο της υλοποίησης μετά από καθυστερήσεις, μίλησε ο Δήμαρχος Ερυμάνθου κ. Θεόδωρος Μπαρής.
Μετά από συντονισμένες προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής και των Υπηρεσιών του Δήμου, με μεθοδικότητα και επιμονή θα υλοποιηθεί η ασφαλτόστρωση τμήματος του δρόμου που συνδέει το Λεόντιο με τα Βεταίικα και το οροπέδιο της Ρακίτας, που αποτελούσε πάγιο αίτημα των κατοίκων. Η υλοποίηση του έργου θα εξυπηρετήσει επιπλέον στη διασύνδεση του Λεοντίου μέσω Χαλανδρίτσας, ενώ ταυτόχρονα θα βελτιώσει τη δυνατότητα μετακίνησης των κτηνοτρόφων και των αγροτών της περιοχής.
Ο Δήμαρχος Ερυμάνθου αφού ευχαρίστησε τις υπηρεσίες του Δήμου, την προηγούμενη Δημοτική Αρχή και ιδιαίτερα τον κ. Παναγιώτη Σκούτα (δ/ντή του πρώην Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής) – ο οποίος κατάγεται από το Λεόντιο – για την καθοριστική του συμβολή στην εξασφάλιση της χρηματοδότησης του έργου από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, τόνισε ότι το συγκεκριμένο έργο αποτελεί μέρος της προσπάθειας του Δήμου Ερυμάνθου για την τόνωση της αγροτικής οικονομίας και την ευρύτερη ανάπτυξη της περιοχής. Το συγκεκριμένο έργο είναι μια σημαντική παρέμβαση, για ένα «ζωντανό» χωριό όπως είναι το Λεόντιο.
Το έργο έχει ενταχθεί από το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών στα πλαίσια του ενάριθμου έργου 2014ΣΕ57100004 της ΣΑΕ 571 του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και προβλέπεται σύμφωνα με τη Σύμβαση η αποκατάσταση και βελτίωση του χωμάτινου οδοστρώματος και συγκεκριμένα το τμήμα από τη θέση «Σάρα ή Παλιόσπιτα» μέχρι τη θέση «Κεφαλόβρυσο» μήκους περίπου 0,5km., και το τμήμα μετά το «Κεφαλόβρυσο» μέχρι το σημείο του δρόμου που αρχίζει το ασφαλτοστρωμένο τμήμα του προς το Λεόντιο, μήκους περίπου 1km.
Προβλέπεται λοιπόν, τοπική διαπλάτυνση του δρόμου μέχρι πλάτος 6.00μ. περίπου, βελτίωση στις κατά μήκος κλίσεις της οδού, με την δημιουργία επιχωμάτων και ορυγμάτων, ασφαλτόστρωσή της για πλάτος 5.00μ, κατασκευή των απαραίτητων τεχνικών έργων αποστράγγισης του οδοστρώματος με επενδεδυμένες τάφρους και οχετούς, κατασκευή τεχνικών αντιστήριξης και προστασίας της οδού, καθώς και τοποθέτηση σήμανσης ασφάλειας και διαγράμμισης. Τέλος, προβλέπεται η κατασκευή και ενός πλακοσκεπούς οχετού.
Παρόντες στην υπογραφή της Σύμβασης ήταν επίσης οι Αντιδήμαρχοι Διονύσης Γεωργαντόπουλος, Ηλίας Βέρρας, Ζώης Μαρτζάκλης, Γεώργιος Παρασκευόπουλος, ο Βοηθός Δημάρχου Θανάσης Παπαναγιώτου και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Λεοντίου Αλέκος Σκούτας.