Δώρα Ζέμπερη: Αναβιώνει σήμερα στο Εφετείο η δολοφονία της 32χρονης εφοριακού

Ένα από τα πλέον αποτρόπαια εγκλήματα, η δολοφονία της 32χρονης εφοριακού Δώρας Ζέμπερη με 14 μαχαιριές, τον Οκτώβριο του 2017 στο Β’ Νεκροταφείο της Αθήνας, αναβιώνει σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας. Για την συγκεκριμένη υπόθεση είχε καταδικασθεί σε δυο φορές ισόβια, με απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου ο 60χρονος Εμ. Σοροπίδης, ο οποίος σήμερα θα βρεθεί αντιμέτωπος ξανά με τακτικούς δικαστές και ενόρκους αλλά και με τα μέλη της οικογένειας της αδικοχαμένης κοπέλας, τα οποία αναμένεται να παραβρεθούν στο δικαστήριο.

Το συγκεκριμένο έγκλημα είχε σοκάρει το Πανελλήνιο, λόγω της αγριότητας του. Η νεαρή γυναίκα δέχθηκε πολλαπλές μαχαιριές, με τον κατηγορούμενο Σοροπίδη να υποστηρίζει αρχικά πως είχε πάει στο νεκροταφείο για να κλέψει. Εκεί είδε τυχαία την 32χρονη εφοριακό, την πλησίασε και με μαχαίρι την απείλησε να του δώσει την τσάντα της.

zemperi

 

Σύμφωνα με στοιχεία της δικογραφίας, η κοπέλα αντέδρασε και τότε εκείνος της επιτέθηκε μαχαιρώνοντας την θανάσιμα. Στη συνέχεια, της άρπαξε την τσάντα και εξαφανίστηκε. Λίγο μετά τη δολοφονία έγινε γνωστό ότι είχε πουλήσει το κινητό τηλέφωνο της κοπέλας για 20 ευρώ.

Κατά την ανάκριση, που διενεργήθηκε, ωστόσο, για τη συγκεκριμένη υπόθεση ο 60χρονος είχε καταθέσει υπόμνημα αλλάζοντας τις θέσεις του. Όπως υποστήριζε, τότε, οι ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας της νεαρής γυναίκας είναι άλλοι. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, τον είχαν πλησίασαν δύο άτομα και του είπαν ότι θέλουν να σκοτώσει την νεαρή γυναίκα, λόγω της θέσης που είχε στην εφορία. Του έταξαν – όπως είχε υποστηρίξει – 30.000 ευρώ ενώ τον είχαν προμηθεύσει με ναρκωτικά. Βέβαια, η αξιοπιστία των συγκεκριμένων στοιχείων είχε εξεταστεί τότε από τον ανακριτή, ο οποίος έκρινε προφανώς ότι δεν μπορεί να έχουν βάση ή δεν είναι επαρκή. Για το λόγο αυτό άλλωστε δεν απαγγέλθηκαν κατηγορίες και σε άλλα πρόσωπα ως εμπλεκόμενα στην υπόθεση.

Να σημειωθεί ότι η αδικοχαμένη Δ. Ζέμπερη εργάζονταν από το 2013 στη ΔΟΥ Πειραιά ως ελεγκτής.