Όλες και όλοι μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ σε μια πλατιά, προοδευτική, συμμαχία!

Έχοντας ως οδηγό μας τις συλλογικές δημοκρατικές διαδικασίες και με σταθερές αξίες τη συντροφικότητα και την αλληλεγγύη, μπορούμε να καταστήσουμε το επικείμενο, τρίτο, Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ένα ιστορικό Συνέδριο τομής, που θα μας εδραιώσει σαν εκφραστή του ευρύτερου κεντροαριστερού χώρου.
Μέσα από μια σοβαρή και σε βάθος αποτίμηση της κυβερνητικής εμπειρίας των τελευταίων ετών, που συνοδεύτηκε βέβαια από αναπόφευκτα λάθη, θα βγάλουμε χρήσιμα συμπεράσματα και θα γίνουμε καλύτεροι, πατώντας στη στέρεη κοινωνική βάση που συνθέτουν χιλιάδες δημοκρατικοί πολίτες, όλοι όσοι προσδοκούν το κτίσιμο μιας προοδευτικής Ελλάδας.
Αυτοί οι πολίτες είναι που συμπορεύτηκαν μαζί μας, ακόμη και στα πολύ δύσκολα, αντιστεκόμενοι σθεναρά στις σειρήνες ενός ισχυρού και κατευθυνόμενου μιντιακού συστήματος. Διαπίστωση, που επιβεβαιώνεται περίτρανα από το αποτέλεσμα των τελευταίων εκλογών. Μπορεί να χάσαμε, αλλά το εντυπωσιακό ποσοστό που λάβαμε (και το οποίο δεν έδειχναν οι αίολες δημοσκοπήσεις) αποτελεί την αδιαμφισβήτητη παρακαταθήκη για την επιστροφή στη διακυβέρνηση της χώρας με μια πλατιά, προοδευτική, συμμαχία.
Αυτήν ακριβώς τη συμμαχία καλούμε σήμερα να στηρίξουν οι δημοκρατικοί πολίτες της χώρας, με πιο δυναμικό τρόπο, μέσα από την ένταξή τους στην επανεκκίνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Αποσκοπούμε να γίνουμε η κύρια πολιτική δύναμη της εποχής μας, που θα έχει ως ταυτότητα της την υπεράσπιση και τη διεύρυνση της δημοκρατίας, με συνεχή παρουσία στον αγώνα κατά των κοινωνικών ανισοτήτων και του ρατσισμού με έμφαση στις ιδέες της οικολογίας και της αειφόρου ανάπτυξης για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.
Με τη στήριξη των πολλών θα επιστρέψουμε την Ελλάδα στον δρόμο της προόδου, αντιτείνοντας στον αδυσώπητο νεοφιλελευθερισμό, ένα πρόγραμμα ρεαλιστικό και στέρεα δομημένο, που θα έχει ως στρατηγικό στόχο τον σοσιαλισμό με πραγματική δημοκρατία και ελευθερία.

 

ΣΣ: Η Αγγελική Τσονάκα είναι μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας.