ΑΧΑΪΑ: Έκοψε την πίτα της η Ένωση Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών Αιγιαλείας

Στις 30 Ιανουαρίου, ημέρα εορτής των τριών Ιεραρχών, η Ένωση συνταξιούχων εκπαιδευτικών Αιγιαλείας εόρτασε τους τρεις Ιεράρχες, προστάτες των γραμμάτων και της παιδείας.

Το πρωί το Δ.Σ. και τα μέλη της Ένωσης παρακολούθησαν τη θεία λειτουργία και πραγματοποίησαν αρτοκλασία στο Ιερό Μητροπολιτικό ναό Παναγίας Φανερωμένης στο Αίγιο. Στη συνέχεια το Δ.Σ. της Ένωσης δεξιώθηκε τα μέλη και τους φίλους της στην καλαίσθητη και ανακαινισμένη αίθουσα του ενοριακού κέντρου του ναού. Προσφέρθηκαν καφές , βουτήματα, γλυκά και ο άρτος. Τη δεξίωση τίμησε με την παρουσία του ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Ιερώνυμος με τη συνοδεία του. Ο Σεβασμιότατος συνομίλησε και χαιρέτησε προσωπικά όλους τους παραβρισκόμενους.
Το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε εορταστικό γεύμα, στην ωραία παραθαλάσσια αίθουσα του κέντρου Μaritimo, στην παραλία Άκολης. Όπου η Ένωση έκοψε την πατροπαράδοτη πίτα για το νέο έτος . Την πίτα ευλόγησαν οι Ιερείς και μέλη της Ένωσης π. Χρ. Τσάκαλος και π. Λ.Τσώνης. Για το φλουρί της πίτας κληρώθηκαν 2 δώρα προσφορά από το Δ.Σ. στα μέλη της Ένωσης. Ακολούθησε γλέντι με ζωντανή μουσική έως αργά το απόγευμα.
Τα μέλη της Ένωσης , την ημέρα αυτή που τους ανήκει, συναντήθηκαν με παλαιούς φίλους και συναδέλφους, συζήτησαν, χάρηκαν, διασκέδασαν και χόρεψαν μέσα σε μια ολοήμερη εορταστική ατμόσφαιρα.
Στις εκδηλώσεις αυτές της Ένωσης, εκτός από τα μέλη, παραβρέθηκαν και αρκετοί φίλοι, μάλιστα σε έναν από τους φίλους έτυχε και το δώρο για το φλουρί της πίτας. Το Δ.Σ. τους ευχαριστεί.
Η Ένωση ευχαριστεί ιδιαίτερα τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας για την παρουσία του στο ενοριακό κέντρο, τους Ιερείς και τους επιτρόπους του Ιερού Ναού Παναγίας Φανερωμένης και τις κυρίες, εθελόντριες, του ενοριακού κέντρου για την άψογη περιποίηση και εξυπηρέτηση.