Ο Μπραντ Πιτ «βάφτισε» το BAFTA «Χάρι» προς τιμήν του πρίγκιπα

Όλοι λένε ότι αυτή η χρονιά ήταν του Μπραντ Πιτ που με την ερμηνεία του στην ταινία του Κουεντίν Ταραντίνο «Κάποτε στο Χόλιγουντ» πήρε ένα SAG για το δεύτερο ανδρικό ρόλο και είναι υποψήφιος στην κούρσα των Όσκαρ.

Στη λαμπερή βραδιά των βραβείων Bafta στο Λονδίνο επικράτησε έναντι των άλλων τεσσάρων υποψηφίων και κέρδισε το βραβείο Β΄ανδρικού ρόλου, που παρέλαβε για λογαριασμό του η συμπρωταγωνίστριά του στην ταινία Μαργκότ Ρόμπι.

Κάποτε στο Χόλιγουντ
Κάποτε στο Χόλιγουντ

Όλοι περίμεναν ότι το σημείωμα που είχε γράψει θα είχε χιούμορ γιατί ο Μπραντ Πιτ διακρίνεται στα ευφυή και χιουμοριστικά σημειώματα που διαβάζει στα βραβεία και φυσικά δεν απογοήτευσε κανέναν.

Μαργκοτ Ρόμπι
Μαργκοτ Ρόμπι

«Δεν είμαι μαζί σας γιατί έχω οικογενειακές υποχρεώσεις», ήταν η πρώτη φράση του σημειώματος αλλά η φράση που έκανε όλη την αίθουσα να γελάσει ήταν το «Γεια σου Βρετανία, μαθαίνω ότι είσαι πλέον…μόνη. Καλώς ήρθες στο κλαμπ!».

Το εύστροφο, αστείο και γεμάτο υπονοούμενα μήνυμά του ήταν αληθινά η έκπληξη μιας βαρετής βραδιάς αν δεν υπήρχε και η χιουμοριστική ομιλία της Ρέμπελ Γουίλσον που κατατρόπωσε την επιτροπή που επέλεξε τους υποψήφιους και δεν υπήρχαν γυναίκες ακόμα και μαύροι υποψήφιοι, κάτι στο οποίο αναφέρθηκε αργότερα και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ στην ομιλία του που επικεντρώθηκε στα ζητήματα της διαφορετικότητας.

Το αμερικάνικο χιούμορ του Μπραντ Πιτ έφτασε στο κρεσέντο του όταν σχολίασε, εξ αποστάσεως, και το δεύτερο δημοφιλές θέμα την Βρετανίας, την οριστική αναχώρηση του Πρίγκιπα Χάρι από τα πάτρια βασιλικά εδάφη. «Θα ονομάσω αυτό το βραβείο Χάρι γιατί όπως και ο αδερφός του πρίγκιπα Ουίλιαμ θα το φέρω στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και είμαι ενθουσιασμένος» έγραφε στο σημείωμα που διάβασε η Ρόμπι, προκαλώντς χαμόγελα στον πρίγκιπα Ουίλιαμ που από την πρώτη σειρά άκουσε ουκ ολίγα σχόλια για το Μπρέξιτ.

Φωτογραφία: Reuters