Χατζηδάκης: Υπάρχει σταθερή κυβέρνηση, είναι ευκαιρία για επενδύσεις

Την εκτίμηση ότι η πολιτική συγκυρία είναι ευνοϊκή για επενδύσεις, εξέφρασε ο Κωστής Χατζηδάκης.

Μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 ο υπουργός Ανάπτυξης σημείωσε ότι το μήνυμα της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Γαλλία ήταν ότι η χώρα διαθέτει μια σταθερή κυβέρνηση η οποία είναι φιλική προς τις επενδύσεις και αυτό δημιουργεί ευκαιρίες για τους επενδυτές.

Παράλληλα, αναφερόμενος στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων σημείωσε ότι για την ΔΕΠΑ υπάρχουν δύο διαγωνισμοί που είναι στον αέρα με μεγάλο ενδιαφέρον «Για τον ΔΕΔΔΗΕ, ξεκινάει και αποφασίσαμε να πάμε στο 49%. Ότι κάνουμε συμβουλευόμαστε τους καλύτερους σύμβουλους της αγοράς. Στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων, εκτός από τη ΔΕΠΑ και τον ΔΕΔΔΗΕ, αυτές τις ημέρες θα ανακοινωθεί η υποθαλάσσια φυσική αποθήκη στην Καβάλα, είναι μια αποθήκη για να αποθηκεύεται φυσικό αέριο σε περίπτωση ανάγκης. Θα γίνει διαγωνισμός».

Χατζηδάκης: Ειδικός συντονιστής για την απολιγνιτοποίηση
Τέλος, σε ό,τι αφορά το θέμα της απολιγνιτοποίησης της ΔΕΗ, σημείωσε ότι όλες οι μονάδες θα κλείσουν έως το 2023, εκτός την Πτολεμαΐδα όπου θα πάει έως το 2028, ενώ πρόσθεσε ότι «θα ανακοινωθεί ένας ειδικός συντονιστής που θα έχει αρμοδιότητα το θέμα της απολιγνιτοποίησης.