BAFTA: Η Κέιτ με …ανακυκλωμένη τουαλέτα και vintage κοσμήματα

Όλα τα μάτια ήταν στραμμένα στο πρίγκιπα Ουίλιαμ και την κέιτ που καθισμένοι στην πρώτη σειρά του Royal Albert Hall, στο οποίο έγινε η απονομή των Βρετανικών Βραβείων BAFTAάκουγαν ουκ ολίγα σχόλια και υπονοούμενα για το Brexit αλλά και για τον πρίγκιπα Χάρι, με το πριγκιπικό ζευγάρι να χαμογελά με κάποια αμηχανία, αφού αυτή ήταν η πρώτη δημόσια εμφάνισή τους από την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ε.Ε.

Η Κέιτ Μίντλετον έκανε μια πριγκιπική εμφάνιση προτιμώντας το λευκό χρώμα, όπως και πέρσι με χρυσά κεντήματα. Το εκθαμβωτικό της βραδινό φόρεμα ήταν μια τουαλέτα του Αλεξάντερ Μακ Κουίν που παρέπεμπε στην ανακύκλωση ενός φορέματος που φορούσε το 2012 σε μια περιοδεία στη Μαλαισία.

Αυτό είχε σχέση με το μήνυμα της βραδιάς οι καλεσμένοι να φορέσουν ανακυκλωμένα ρούχα, και vintage σύνολα για την περίσταση κάτι που σχολίασαν με χιούμορ όσοι ανέβηκαν στη σκηνή.

Η 38χρονη Κέιτ φορούσε μια εξαιρετική σειρά κοσμημάτων, τα vintage και εμβληματικά Alhambra του οίκου Van Cleef and Arpels, θέλοντας να δώσει και μα κλασικά και παλιά κοσμήματά της ένα ακόμα μήνυμα για τη βραδιά. Κολιέ και σκουλαρίκια έχουν 22.000 ευρώ.

Το ζευγάρι παραδοσιακά παρευρίσκεται στη μεγαλύτερη βραδιά κινηματογράφου του Ηνωμένου Βασιλείου κάθε χρόνο, και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ είναι πρόεδρος των βραβείων.

Στην ομιλία του μίλησε για το θέμα της διαφορετικότητας λέγοντας:

«Το 2020, και όχι για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, αναφερόμαστε ξανά στην ανάγκη να κάνουμε περισσότερα ώστε να εξασφαλιστεί η διαφορετικότητα στις υποψηφιότητες και στην διαδικασία των βραβείων. Και αυτό δεν είναι σωστό να συμβαίνει στην εποχή μας» υπογράμμισε ο Δούκας του Κέιμπριτζ δίνοντας την υπόσχεση πως αυτή η εικόνα πρέπει να αλλάξει από τον επόμενο κιόλας χρόνο.