ΑΧΑΪΑ: Υποβάθμιση του Πανεπιστημίου στο Αίγιο – Ούτε νερό να πιουν δεν έχουν οι φοιτητές,

Σοβαρό πρόβλημα έχει προκύψει στο Παράρτημα του Πανεπιστημίου Πατρών στο Αίγιο (πρώην ΑΤΕΙ), με τη μη λειτουργία του Κυλικείου που υπήρχε σε αυτό, με αποτέλεσμα οι δεκάδες φοιτητές και καθηγητές να μην μπορούν να προμηθευτούν, έστω κι ένα μπουκαλάκι νερό ή ξηρά τροφή.
Το θέμα έχει μεταφερθεί, καιρό τώρα, στους διοικούντες (σε Πάτρα – Αίγιο), αλλά καμία λύση δεν βρέθηκε ακόμα, ούτε όμως και μία κάποια προσωρινή μέριμνα προς εξυπηρέτηση όσων αναγκάζονται να πηγαίνουν αρκετά πιο μακρυά για να αγοράσουν κάτι που θέλουν.
Οι φοιτούντες στα Τμήματα Φυσικοθεραπείας και Οπτικής – Οπτομετρίας, εξ αυτού του λόγου, θεωρούν πως ο ακαδημαϊκός χώρος που βρίσκονται είναι εμφανώς υποβαθμισμένος, αφού παρόμοια ζητήματα δεν υπάρχουν ούτε στην Πανεπιστημιούπολη του Ρίου ούτε στο παλιό ΑΤΕΙ στο Κουκούλι.
Επιπλέον, απ’ όσους αρμόδιους έχουν μεταφέρει το πρόβλημά τους, εισπράττουν ως απάντηση ότι αυτό, το ΠΠ το «κληρονόμησε» και πως το υπουργείο Παιδείας δεν φρόντισε για τα ανάλογα κονδύλια καλής λειτουργίας του Παραρτήματος. Τους λέγεται ωστόσο, ότι εξετάζεται (από την Πρυτανεία) να δοθεί άμεση λύση, αλλά άγνωστο το πότε ακριβώς και το πώς.