(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Το θεατρικό έργο «Γκόλφω» από ΚΨΥ – Άρμα Θέσπιδος του ΔΗΠΕΘΕ

Μια πολύ ωραία ιδέα του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Πάτρας να συνεργαστεί με το Άρμα Θέσπιδος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας υλοποιείται τα τελευταία χρόνια, έτσι το τελευταίο παρουσίασε τη νέα του παραγωγή – παράσταση για το 2020 , το θεατρικό έργο «ΓΚΟΛΦΩ» του Σπυρίδωνα Περεσιάδη στο αίθριο του Κέντρου την Πέμπτη 30 /1.
Σφιχτοδεμένη σκηνοθεσία από τον Χρήστο Στρέπκο , εξαιρετική απόδοση ρόλων με πάθος αντάξιο των προσώπων του αριστουργηματικού αυτού έργου, από όλους ανεξαιρέτως τους ηθοποιούς το Βασίλη Κόκκαλη, την Έφη Κιτσαντά, το Βασίλη Τσόρλαλη, το Γιάννη Τσάκωνα και τη Μαρία Χρυσανθακοπούλου.
Η συγκίνηση που μας προκάλεσε οφείλεται στο συναίσθημα , την ιδιότυπη γλώσσα αλλά και τον τοπογραφικό χαρακτήρα του έργου, το οποίο παρά την ηλικία του ( πάνω από 100 χρόνων) παραμένει διαχρονικό δράμα μεγάλης πνοής. Ηθικά διλήμματα , συγκρούσεις χαρακτήρων και επιλογών , θρίαμβος της αγάπης καταπάνω στο συμφέρον με κάθε κόστος, μας κράτησαν σε διαρκή εγρήγορση μέχρι τη κορύφωση του δράματος. Η «ΓΚΟΛΦΩ» συνεχίζει να εμπνέει , δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι είχε την τιμητική της και στην κορυφαία ταινία του Θόδωρου Αγγελόπουλου «Ο Θίασος» (1975).
Συγχαρητήρια λοιπόν σε όλους τους συντελεστές – και τους αφανείς της παράστασης του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας, αλλά συγχαρητήρια και στη διεύθυνση και τα στελέχη του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Πάτρας, που συχνά αναδεικνύουν τη θεραπευτική σημασία και αξία του θεάτρου , της μουσικής και όλων των μορφών της τέχνης στα πλαίσια των προγραμμάτων και υπηρεσιών που σταθερά και αθόρυβα παρέχουν όχι μόνο στη πόλη της Πάτρας αλλά και την ευρύτερη περιοχή.