ΠΑΤΡΑ: Ακόμα περιμένουν έργο στην Αγυιά – «Εμπαιγμός» για την πλατεία Αποστολόπουλων;

Σε συνέχεια των ανακοινώσεων μας στον τύπο σχετικά με την πλατεία Αποστολόπουλων ή «Καλλιπάτειρας» όπως ονομάζεται στα σχετικά Σχέδια του Δήμου, εμείς οι όμοροι κάτοικοι θέλουμε να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας πως η εξέλιξη της υπόθεσης προς την κατεύθυνση της αποζημίωσης μέρους της πλατείας, ενώ αρχικά φάνηκε θετική και μας χαροποίησε, ουσιαστικά είναι μια υπεκφυγή / εμπαιγμός της Δημοτικής Αρχής.
Η σκέψη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής είναι, από ένα χώρο 2.360 τμ, αξίας κάτω των 700.000 ευρώ και όχι του υπέρογκου ποσού 1.300.000 ευρώ που είχε αναφερθεί από εκπρόσωπο του Δήμου, να αποζημιώσουν μόνο τα 300 τμ!!!
Το ελάχιστο αυτό κομμάτι, από ό,τι φαίνεται, προτίθεται ο Δήμος να αποζημιώσει. Είναι, δηλαδή, το «ξεροκόμματο» με το οποίο προσπαθεί η Δημοτική Αρχή να ευχαριστήσει εμάς τους πολίτες από τη μια και από την άλλη να ικανοποιήσει τους οικοπεδούχους.
Εμείς εμμένουμε στο αρχικό αίτημά μας να αποζημιωθεί ΟΛΟΣ ο περί ου ο λόγος χώρος.
Γνωρίζουμε ότι ο Δήμος προγραμματίζει νέες απαλλοτριώσεις σε ακίνητα γι άλλους σκοπούς, βάζοντας σε τελευταία μοίρα τις πλατείες, που αν χτιστούν, θα μείνει το τσιμέντο για όλες τις επερχόμενες γενιές.
Αυτός ο χώρος πρασίνου που διεκδικούμε είναι ο ελάχιστος που προβλέπει ο Νόμος στο σχέδιο πόλης.
Το Πράσινο σε μια πόλη δεν είναι ποτέ αρκετό. Πόσο μάλλον σε μια πυκνοδομημένη περιοχή, όπως αυτής της Μέσης Αγυιάς.