ΑΧΑΪΑ: Για κακουργήματα διώκεται ο «Τοξοβόλος» του Συντάγματος – Ενέχεται στη ληστεία της Τράπεζας Ερυμάνθειας!

Ποινική δίωξη για τέσσερα κακουργήματα κι έξι πλημμελήματα άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος του «τοξοβόλου» του Συντάγματος, ο οποίος συνελήφθη από την Αντιτρομοκρατική. Ανάλεσά τους και δίωξη για ληστεία κατά συναυτουργία που είχε διαπράξει τον Αύγουστο στην Τράπεζα Πειραιώς στην Ευμάνθεια με λεία 150.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, η δίωξη αφορά σε:

Συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.
Διακεκριμένη κλοπή κατά συναυτουργία κι εξακολούθηση από δύο και πλέον δράστες.
Πλαστογραφία από κοινού και κατά εξακολούθηση.
Χρήση πλαστού από κοινού και κατά εξακολούθηση.
Βία κατά υπάλληλων από πρόσωπα πού οπλοφορούν.
Απείθεια.
Παράνομη κατοχή και μεταφορά πολεμικού τυφεκίου και υποπολυβόλου από κοινού.
Παράνομη οπλοφορία.
Ληστεία κατά συναυτουργία.
Απόδραση κρατουμένου.

Κατηγορούμενες είναι και οι δύο γυναίκες που συνελήφθησαν μαζί με τον 32χρονο, ωστόσο μόνο η μία οδηγήθηκε στα δικαστήρια, καθώς η άλλη δήλωσε ασθένεια.

Οι κατηγορούμενοι, συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, οδηγήθηκαν στον ανακριτή, από τον οποίο αναμένεται να λάβουν προθεσμία για να απολογηθούν.

Στα δικαστήρια βρίσκονται περίπου 30 άτομα που τους συμπαρίστανται, φωνάζοντας συνθήματα.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο “ΤΟΞΟΒΟΛΟΣ”
Οπως έγινε γνωστό, «ο τοξοβόλος» Γιάννης Μιχαηλίδης, ο οποίος είχε αποδράσει τον Ιούνιο του 2019 από τις αγροτικές φυλακές Τίρυνθας, έχει ταυτοποιηθεί στη ληστεία που είχε γίνει σε υποκατάστημα τράπεζας στην ορεινή Ερυμάνθεια Αχαΐας τον περασμένο Αύγουστο, όπου ήταν ντυμένος παπάς.

ΤΙ ΒΡΕΘΗΚΕ
Επίσης, σύμφωνα με την αστυνομία, στο μπλε SUV αυτοκίνητο μάρκας Toyota, στο οποίο επέβαιναν οι συλληφθέντες, βρέθηκαν ένα πιστόλι, ένα scorpion και ένα καλάσνικοφ τα οποία έφεραν φυσίγγια στη θαλάμη, κάτι που σημαίνει ότι ήταν έτοιμα προς χρήση. Το αυτοκίνητο είχε κλαπεί μεταξύ 26 και 27 Ιανουαρίου από τον Χολαργό.

Ο καθένας εκ των συλληφθέντων έφερε από ένα πλαστό δελτίο ταυτότητας ενώ διέθεταν και ασύρματο συντονισμένο στη συχνότητα της αστυνομίας.

Στην κατοχή των τριών βρέθηκαν και κινητά τηλέφωνα, καθώς και κλεμμένες πινακίδες κυκλοφορίας.

Οι συλληφθέντες τη στιγμή της σύλληψής τους φορούσαν γάντια ενώ στο αυτοκίνητο υπήρχαν ψεύτικα μούσια και κλειδιά σπιτιών για τα οποία θα γίνει έρευνα, ώστε να εξακριβωθεί σε ποια σπίτια αντιστοιχούν.

Στο αυτοκίνητο υπήρχαν σακίδια με ανδρικά ρούχα πολλά εκ των οποίων δεν ταιριάζουν στον σωματότυπο των συλληφθέντων, γεγονός που οδηγεί την αστυνομία στο συμπέρασμα ότι ανήκουν σε ασύλληπτους συνεργούς.

Οι έρευνες στα σπίτια των συλληφθέντων βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη ενώ μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί τέσσερις κατ’οίκον έρευνες σε σπίτια συγγενών τους, δύο στην Αθήνα και δύο στη Θεσσαλονίκη.

Σημειώνεται ότι ο Μιχαηλίδης είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», για συνέργεια στη διπλή ληστεία τραπεζών στο Βελβεντό Κοζάνης, ενώ το 2015 καταδικάστηκε σε κάθειρξη 13 ετών για την ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς στην Πεύκη.

Η συνεργάτις της Πόλας Ρούπα, Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου, είχε φυλακιστεί κατηγορούμενη για συμμετοχή στον «Επαναστατικό Αγώνα». Ωστόσο, μετά τη λήξη του 18μήνου είχε αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους τους οποίους και παραβίασε καθώς έπαψε να εμφανίζεται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της.

Ο πατέρας της ήταν αυτός που στις 20 Ιουνίου του 2019 είχε δηλώσει την εξαφάνισή της.