ΠΑΤΡΑ: Συνέλευση της Ομοσπονδίας ΕΒΕ Αχαΐας και κοπή πίτας

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2020, η ετήσια Γενική Συνέλευση των μελών της Ομοσπονδίας ΕΒΕ Νομού Αχαΐας, κατά την οποία συζητήθηκαν οι ενέργειες και οι δράσεις του προηγούμενου έτους, και έγινε η αποτίμηση του έργου της Διοίκησης για το 2019, ενώ σε κλίμα συνεργασίας συζητήθηκε και το πρόγραμμα δράσης για το 2020.
Κοινή διαπίστωση αποτέλεσε πως ενώ παρουσιάζεται βελτίωση σε σημαντικούς μακροοικονομικούς δείκτες καθώς και στη γενικότερη οικονομική κατάσταση, στην πραγματικότητα κάτι τέτοιο δεν αποτυπώνεται στην κοινωνία, αφού σημαντικά προβλήματα παραμένουν όπως η υπερχρέωση επιχειρήσεων και νοικοκυριών, η έλλειψη ρευστότητας, χρηματοδότησης και επενδύσεων.
Στη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης συζητήθηκαν οι αλλαγές στο ασφαλιστικό και στο φορολογικό που δρομολογούνται για τις οποίες δεν ελήφθησαν υπόψη οι γνώμες – εισηγήσεις των θεσμοθετημένων συνδικαλιστικών οργάνων των Μικρομεσαίων Επιχειρηματιών. Ταυτόχρονα, σημειώθηκε η έλλειψη εργαλείων χρηματοδότησης και η ανάγκη δημιουργίας μιας επιχειρηματικής τράπεζας στα πρότυπα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με αποκλειστικό σκοπό τη χρηματοδότηση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων. Τέλος, τονίστηκε η ανάγκη θεσμοθέτησης μόνιμης προστασίας της πρώτης κατοικίας και της Επαγγελματικής Στέγης.
Με το πέρας της Γενικής Συνέλευσης, οι αντιπρόσωποι-μέλη των σωματείων μας, είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν ευχές για το νέο έτος, κατά την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας.