Eurostat : Στο 7,4% η ανεργία στην ευρωζώνη τον Δεκέμβριο

People wait at the employment center to open in Sintra, Portugal, May 11, 2015. Portugal's jobless rate rose again in the two quarters to the end of March, a worrying sign for a country that had to be rescued with the international bailout it exited last year that was accompanied by a tough programme of reforms. Picture taken May 11, 2015. To match PORTUGAL-UNEMPLOYMENT/ REUTERS/Hugo Correia

Το ποσοστό της ανεργίας στην ευρωζώνη υποχώρησε τον Δεκέμβριο στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2008, στο 7,4%, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία Eurostat.

Το ποσοστό είναι καλύτερο από αυτό που ανέμεναν οι αναλυτές σε έρευνα της Factset, που προέβλεπαν να διαμορφωθεί στο 7,5%. Η ανεργία  διαμορφώθηκε τον Νοέμβριο στο 7,5%.

Μεταξύ των 19 χωρών της ευρωζώνης, η Γερμανία και η Ολλανδία είχαν το χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας τον Δεκέμβριο (3,2%).

Στον αντίποδα, τα πιο υψηλά ποσοστά καταγράφονται στην Ελλάδα (16,6% τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα διαθέσιμα στοιχεία) και στην Ισπανία (13,7%). Στα 28 κράτη-μέλη της ΕΕ, το ποσοστό της ανεργίας διαμορφώθηκε στο 6,2% τον Δεκέμβριο από το 6,3% τον Νοέμβριο.