ΠΑΤΡΑ: Ο Σύνδεσμος Ηλεκτρολόγων Αχαΐας για φαινόμενο της ρευματοκλοπής – «Εγκυμονούν πολύ σοβαρούς κινδύνους»

Ανακοίνωση του Συνδέσμου Ηλεκτρολόγων Αχαΐας αναφέρει:
Πρόσφατα διαβάσαμε σε δημοσίευση της εφημερίδας « Πελοπόννησος » σχετικά με το ήδη γνωστό σε όλους μας φαινόμενο της Ρευματοκλοπής.
Ο Σύνδεσμος Ηλεκτρολόγων Ν. Αχαΐας εφιστά την προσοχή σε τέτοιου είδους ενέργειες οι οποίες εγκυμονούν πολύ σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια και την υγεία των πολιτών, ενώ συνιστούν αδικήματα που διώκονται ποινικά.
Συγκεκριμένα, θα θέλαμε να αναφερθούμε σε σημείο του δημοσιεύματος της προαναφερθείσας εφημερίδας , το οποίο αποδίδει ευθύνες σε « Επαγγελματίες Ηλεκτρολόγους » . Η θέση και η στάση του Συνδέσμου μας απέναντι σε τέτοια φαινόμενα ήταν , είναι και θα είναι κατηγορηματικά αντίθετη.

Όλοι οι αδειούχοι Ηλεκτρολόγοι εγκαταστάτες μέλη του σωματείου μας , είναι πλήρως ενημερωμένοι και υπεύθυνοι , ασκώντας το επάγγελμά τους πάντοτε με ήθος , αξιοπρέπεια και σεβασμό τόσο ως προς τους ίδιους όσο και προς τους συμπολίτες μας , βασιζόμενοι πάντοτε στην υφιστάμενη νομοθεσία λειτουργώντας με ασφάλεια και απρόσκοπτα.

Για τον λόγο αυτό και όντας σίγουροι για τα μέλη μας , θα θέλαμε να παρακαλέσουμε να μην αποδίδονται απλόχερα και αναπόδεικτα ευθύνες σε « Επαγγελματίες Ηλεκτρολόγους » , αντιθέτως θα συμβουλεύαμε τους ιθύνοντες να αναζητούν βαθύτερα τους υπαίτιους . Πολλές φορές οι φέροντες τα κακά είναι δίπλα μας , αλλά αδυνατούμε να το δούμε.
Τονίζουμε τέλος ότι με αυτές τις πρακτικές, χρεώνονται ουσιαστικά όλοι οι υπόλοιποι συνεπείς καταναλωτές που ήδη έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση, με το κόστος της διαφυγούσας ενέργειας των ρευματοκλοπών. Τέτοιου είδους φαινόμενα πρέπει να σταματήσουν άμεσα αλλά και να τιμωρούνται παραδειγματικά προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, παρερμηνειών και επικίνδυνων συνεπειών για όλους μας.