ΠΑΤΡΑ: Μαίνεται η κόντρα στον Σύλλογο Κρύων Ιτεών – Απάντηση της διοίκησης για «διασπαστικές και απαξιωτικές κινήσεις»

Απάντηση στην ανακοίνωση του συνδυασμού Λαικής Ενότητας του Συλλόγου Κρυων Ιτεών, δίνει η πλειοψηφία του ΔΣ.

Σύμφωνα με την επιστολή:

Σχετικά με το δημοσίευμα της μειοψηφίας του Δ.Σ του Συλλόγου μας (ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ). Η πλειοψηφία του Δ.Σ θέλει να σας ενημερώσει ότι έχει δρομολόγηση την διενέργεια Γενικής Συνέλευσης και η καθυστέρηση οφείλεται στις ενέργειες που χρειάζονται για την συγχώνευση του Συλλόγου “ΚΡΥΑΙ ΤΕΩΝ” με τον Σύλλογο ΑΝΩ ΚΡΥΑ ΙΤΕΩΝ. Οι διασπαστικές και οι απαξιωτικές κινήσεις της μειοψηφίας που ανήκουν σε συγκεκριμένο πολιτικό χώρο θα πέσουν στο κενό, γιατι οι κάτοικοι γνωρίζουν τον αγώνα μας, τις προσπάθειες μας και τις δράσεις μας για καλύτερες συνθήκες διαβίωσης των παιδιών και των κάτοικων αυτής.
Οι κάτοικοι και η πλειοψηφία του Δ.Σ δεν θα δεχτούν για άλλη μια φορά να παραμείνει κλειστός ο Σύλλογός μας όπως ήταν στο παρελθόν για εννέα ολόκληρα χρόνια από άτομο του περιβάλλοντος της μειοψηφίας.

Πάτρα: Χαμός στον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Κρύας Ιτεών

Σε ανακοίνωση του Συνδυασμού Λαϊκής Ενότητας Εκπολιτιστικού Συλλόγου Κρύα Ιτεών αναφέρει:

Ο Συνδυασμός της Λαϊκής Ενότητας με τα εκλεγμένα μέλη του στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας, απευθύνεται και πάλι στα μέλη του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Κρύα Ιτεών και γενικότερα στους κατοίκους της περιοχής μας, με σκοπό την ενημέρωση για την απαράδεκτη, αυθαίρετη, αντικαταστατική και γενικότερα παράνομη δράση της Προέδρου και των μελών της πλειοψηφίας του Δ.Σ.

Συγκεκριμένα παρόλο που η θητεία του Διοικητικού Συμβουλίου έχει λήξει στις 15/10/2019 και παρόλες τις προφορικές και έγγραφες οχλήσεις μας η απερχόμενη Πρόεδρος του ΔΣ κυρία Γεωργία Βαρβαρέσου μαζί με τα τρία υπόλοιπα μέλη της πλειοψηφίας λειτουργούν αυθαίρετα και παράνομα, παραβιάζοντας το καταστατικό και μη δίνοντας λογαριασμό σε κανένα.

Έχουν γίνει εκδηλώσεις στο όνομα του Εκπολιτιστικού Συλλόγου χωρίς τη σύγκλιση και απόφαση του ΔΣ και χωρίς την οποιαδήποτε ενημέρωσή μας. Ενδεικτικά αναφέρουμε για τις μουσικές και λοιπές εκδηλώσεις των ετών 2018 και 2019, ούτε ΔΣ έγινε όπως όφειλαν, ούτε και οικονομικός απολογισμός με αναλυτικά στοιχεία για έσοδα, έξοδα, λαχειοφόρο, χορηγίες, όταν τους το ζητήσαμε, πολλές φορές μέχρι σήμερα, σύμφωνα με το καταστατικό, αποφεύγοντας συστηματικά την ενημέρωση και τον απολογισμό τόσο στα μέλη του Συλλόγου σε τακτικές γενικές συνελεύσεις, όσο και στα εκλεγμένα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου. Φυσικά οικονομικός απολογισμός δεν νοείται, αυτός που έγινε, πριν από 2,5 περίπου χρόνια σε Γενική Συνέλευση, όπου η ίδια τότε Πρόεδρος μαζί με τον ταμία παρουσίασαν ένα απλό χαρτί με ποσό γενικά εσόδων και εξόδων, χωρίς περαιτέρω εξηγήσεις και στοιχεία εσόδων και εξόδων, πηγή και αιτία προέλευσης, αιτία κάθε δαπάνης κλπ.

Πρόσφατα σε Δ.Σ. που έγινε την 23-1-2020, καίτοι προβάλλαμε τους ισχυρισμούς μας, ότι παράνομα λειτουργεί ο Σύλλογος και ζητήσαμε να ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία λειτουργίας του Συλλόγου, η πλειοψηφία αποφασίζει σύγκληση Γενικής Συνέλευσης με μοναδικό θέμα, την συνένωση εκπολιτιστικών Συλλόγων, ενώ γνωρίζουν ότι για το θέμα αυτό, εκτός των άλλων, χρειάζεται ειδική συνέλευση με ειδική απαρτία και ψηφοφορία σύμφωνα με άρθρο 10 κατ/κού.

Καταγγέλλουμε την πιο πάνω απαράδεκτη τακτική της πλειοψηφίας του Δ.Σ. του Συλλόγου και ζητάμε νόμιμη σύγκλιση Γενικής Συνέλευσης, με αποκλειστικά θέματα τον απολογισμό δράσης του Δ.Σ. τον λεπτομερή οικονομικό απολογισμό και την άμεση διενέργεια αρχαιρεσιών για την ανάδειξη νέων οργάνων.