ΠΑΤΡΑ: Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συνδέσμου Εγκατεστημένων Επιχειρήσεων ΒΙΠΕ

Tη συγκρότηση γνωμοδοτικής επιτροπής, για την αναθεώρηση του κανονισμού λειτουργίας της ΒΙΠΕ Πατρών και την τροποποίηση του ν.3982/11, που αφορά την αδειοδότηση των Επιχειρηματικών Πάρκων, ενέκρινε η γενική γραμματεία Βιομηχανίας.
Αυτο ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΣΕΒΙΠΑ Πέτρος Μαντάς, στην ετήσια εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συνδέσμου Εγκατεστημένων Επιχειρήσεων ΒΙΠΕ Πατρών, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, στον πολυχώρο Royal Patras.
Σύμφωνα με τον κ. Μαντά, οι εξελίξεις αυτές, που δρομολογήθηκαν με πρωτοβουλίες του ΣΕΒΙΠΑ, αποτελούν ένα σημαντικό βήμα, καθώς μπορούν να οδηγήσουν σε αλλαγές, επ’ ωφελεία των εγκατεστημένων επιχειρήσεων. Στη γνωμοδοτική επιτροπή, θα συμμετέχουν εκπρόσωποι του ΣΕΒΙΠΑ, του Επιμελητηρίου Αχαΐας, της ΕΤΒΑ – ΒΙΠΕ και της γενικής γραμματείας Βιομηχανίας.
Ο Πέτρος Μαντάς τόνισε ότι πρόκειται για μια κοσμογονική αλλαγή, όσον αφορά την ΒΙΠΕ Πατρών, η οποία για να έχει επιτυχή αποτελέσματα, απαιτεί συντονισμένη και άριστη συνεργασία, μεταξύ των εκπροσώπων φορέων, των εγκατεστημένων επιχειρήσεων, ώστε να δημιουργηθεί ένα αρραγές μέτωπο.
«Εμείς σαν ΣΕΒΙΠΑ, δηλώνουμε ότι θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να συμβάλουμε στην υιοθέτηση και εφαρμογή αλλαγών, που μόνο θετικό αποτέλεσμα θα έχουν για τις εγκατεστημένες επιχειρήσεις», δήλωσε ο κ. Πέτρος Μαντάς.
Το παρών έδωσαν και απηύθυναν χαιρετισμό, οι βουλευτές Αχαΐας Ανδρέας Κατσανιώτης, Αγγελος Τσιγκρής, Ιάσων Φωτήλας και Σία Αναγνωστοπούλου, οι αντιπεριφερειάρχες Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος, Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης Φωκίων Ζαΐμης, Οικονομικής Πολιτικής και Διοίκησης Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος, ο πρόεδρος του ΣΕΒΠ&ΔΕ Κλεομένης Μπάρλος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Πλάτων Μαρλαφέκας, ο πρόεδρος του ΤΕΕ – Τμ. Δυτικής Ελλάδος Βασίλης Αϊβαλής, ο πρόεδρος του Επιστημονικού Πάρκου Πατρών, καθ. Βασίλης Αναστασόπουλος, κ.ά.
Ομιλίες έγιναν από τον πρόεδρο του Επιστημονικού Πάρκου Πατρών καθ. Βασίλη Αναστασόπουλο, που παρουσίασε το δίκτυο των οκτώ Business Incubation Centers (BICs) σε όλη την Ευρώπη, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και το ΕΠΠ και τη δημοσιογράφο του περιοδικού PLANT, Αντα Σεϊμανίδη, που παρουσίασε το νέο πλαίσιο λειτουργίας των επιχειρηματικών και βιομηχανικών πάρκων.