Καταδικασμένοι τακτικισμοί κι όχι του γόνιμος διαλόγος και συνεργασία

Το «πράσινο φως» για την εκτέλεση του προϋπολογισμού του Δήμου Ερυμάνθου για το 2020 «άναψαν» οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες.
Θυμίζουμε, ότι ο προϋπολογισμός που ανέρχονται στο ποσό των 19.313.703,65 ευρώ εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ερυμάνθου, αφού οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης τον καταψήφισαν.
Μάλιστα, ο Δήμαρχος Ερυμάνθου, Θεόδωρος Μπαρής σχολιάζοντας την απόφαση της αντιπολίτευσης να καταψηφίσει τον προϋπολογισμό και απαντώντας σε σχετικές ανακοινώσεις με τις οποίες επιχείρησαν να δικαιολογήσουν την απόφασή τους ανέφερε πως «ο προϋπολογισμός του 2020 είναι ο πρώτος που συνέταξε η δημοτική μας Αρχή, λίγους μήνες αφότου ανέλαβε την διοίκηση του Δήμου Ερυμάνθου και αποτυπώνει στο πλαίσιο των οικονομικών δυνατοτήτων, την πολιτική και τις προτεραιότητές μας. Το σημαντικότερο εργαλείο για τη λειτουργία του Δήμου μας και την υλοποίηση των έργων καταψηφίστηκε από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, οι οποίες δυστυχώς, επέλεξαν τον εύκολο δρόμο της στείρας και ανούσιας κριτικής, αδιαφορώντας ακόμη και για την μισθοδοσία των εργαζομένων, αλλά και την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων του Δήμου που περιλαμβάνονται στον προϋπολογισμό που δεν ενέκριναν…
Η δημοτική Αρχή ψηφίστηκε από τους συνδημότες μας για το πρόγραμμά της και έχει συνυπογράψει με τους πολίτες ένα κοινωνικό συμβόλαιο, το οποίο είναι και το μοναδικό που τη δεσμεύει.
Από την άλλη, η αντιπολίτευση επέλεξε να σταθεί στους αριθμούς και όχι στην ουσία, διαφορετικά τόσο καιρό θα είχαν ζητήσει οι εκπρόσωποί της να ενημερωθούν και να καταθέσουν προτάσεις. Με τη στάση τους αποδεικνύουν περίτρανα πως επιθυμούν να ακολουθήσουν τον μοναχικό δρόμο των καταδικασμένων τακτικισμών κι όχι του γόνιμου διαλόγου και της συνεργασίας.
Υπενθυμίζουμε, εξ άλλου, ότι η παράταξη του κ. Κανελλόπουλου δεν ψήφισε ούτε το Τεχνικό Πρόγραμμα που περιλαμβάνει έργα ύψους άνω των 13 εκατ. ευρώ σε αντίθεση με την παράταξη του κ. Σκιαδά που αναγνώρισε την ανάγκη της υλοποίησης σημαντικών παρεμβάσεων στο Δήμο μας.
Διαβεβαιώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι η πόρτα του Δημαρχείου θα είναι πάντα ανοικτή σε όλες τις υγιείς δυνάμεις του τόπου μας που θέλουν να συμβάλουν στην κοινή προσπάθεια που ξεκινήσαμε για να πάει ο Δήμος μας μπροστά. Εμείς επιλέγουμε τη συναίνεση κι όχι την μισαλλοδοξία και την άρνηση».