ΑΧΑΪΑ: Να αθωωθεί εν μέρει ο Αμβρόσιος πρότεινε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου – Η δικαστική μάχη με τους ομοφυλόφιλους

Να αθωωθεί εν μέρει ο Αμβρόσιος πρότεινε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου για την ποινή που του επιβλήθηκε αναφορικά με ανάρτηση που είχε κάνει κατά των ομοφυλόφιλων.

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου πρότεινε τη μερική αθώωση του πρώην Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Αμβρόσιου, σχετικά με ανάρτηση με ομοφοβικό περιεχόμενο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αμβρόσιος είχε καταδικαστεί σε δεύτερο βαθμό σε φυλάκιση 7 μηνών με αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 10.000 ευρώ για ανάρτηση στο προσωπικό του ιστολόγιο κατά των ομοφυλοφίλων με τη φράση «φτύστε τους».

Στη συνέχεια, ο πρώην Μητροπολίτης κατέφυγε στον Άρειο Πάγο.

Με τη σημερινή του πρόταση, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου εισηγήθηκε να γίνει δεκτή η αίτηση αναίρεσης μόνο ως προς το σκέλος που αφορά το αδίκημα της κατάχρησης εκκλησιαστικού αξιώματος, με το σκεπτικό ότι το σχετικό άρθρο καταργήθηκε στον νέο Ποινικό Κώδικα, όπως μετέδωσε το news247.gr. Ζήτησε, ωστόσο, να απορριφθούν όλοι οι άλλοι λόγοι που επικαλείται ο πρώην Μητροπολίτης.

Εάν η πρόταση του αντεισαγγελέα γίνει δεκτή, ο Αμβρόσιος θα καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης δύο μηνών για υποκίνηση σε παράνομη βία.

Συγκεκριμένα, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Παναγιώτης Μπρακουμάτσος, υποστήριξε:

«Με τον ισχύοντα Ποινικό Κώδικα καταργήθηκε το άρθρο του προισχύσαντος για κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος. Στην προκειμένη περίπτωση ο αναιρεσίων καταδικάστηκε για το έγκλημα αυτό και του επιβλήθηκε ποινή 5 μηνών και συνολική ποινή 7 μηνών. Ενόψει αυτώ πρέπει να εφαρμοστεί η επιεικέστερη διάταξη ,να αναιρεθεί η προσβαλλόμενη απόφαση και κατά το μέρος αυτό να κηρυχθεί αθώος ο αναιρεσίων και να αφαιρεθεί η ποινή των 5 μηνών».
Οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής επισήμαναν ότι μετά την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα, το αδίκημα της κατάχρησης εκκλησιαστικού αξιώματος τυποποιείται σε άλλο άρθρο που τιμωρεί σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια.

Η απόφαση του Αρείου Πάγου θα εκδοθεί μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.