Συνάντηση Κικίλια με την πρέσβειρα της Κίνας για τον κοροναϊό

Με την πρέσβειρα της Κίνας στη χώρα μας, Zhang Qiyue θα συναντηθεί σήμερα το πρωί ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας με αντικείμενο συζήτησης τον νέο κοροναϊό που πλήττει την ασιατική χώρα.

Ειδικότερα, στη συντάντηση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 10:30 στο υπουργείο Υγείας, ο κ. Κικίλιας θα ενημερωθεί για τις ενέργειες της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας σε ό,τι αφορά στην αντιμετώπιση του κοροναϊού.

Όλα τα απαραίτητα μέτρα έχουν ληφθεί και στη χώρα μας για να αντιμετωπιστεί ο κοροναϊός, που εμφανίστηκε στην Κίνα και εξαιτίας του, δεκάδες άνθρωποι έχουν χάσει έως τώρα τη ζωή τους, τόνισε χθες ο κ. Κικίλιας.

«Αν χρειαστεί, είναι έτοιμος ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας και με θερμικές κάμερες στα αεροδρόμιά μας και με θερμομέτρηση με φορητά θερμόμετρα “πιστόλια”. Υπάρχει το αεροϋγειονομείο, υπάρχει ο σταθμός του ΕΚΑΒ στο αεροδρόμιο, υπάρχουν νοσοκομεία αναφοράς, υπάρχει και η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας και όλοι αυτοί συνεργάζονται», ανέφερε ο υπουργός Υγείας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN.

Ωστόσο παραδέχθηκε ότι «μαγικός τρόπος να μην φτάσει ο ιός σε μια χώρα, δεν υπάρχει. Υπάρχει όμως η πρόληψη και υπάρχει η δυνατότητα για σωστή ενημέρωση χωρίς πανικό».

Πηγή: Reporter.gr