ΠΑΤΡΑ: Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία και ονομαστήρια Μητροπολίτου κ. Χρυσοστόμου

Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία τελείται αυτή την ώρα στο νέο Ναό του Αγίου Ανδρέου παρουσία 15 περίπου Αρχιερέων και εκπροσώπων αρχών και φορέων που τιμούν την Μνήμη του Αγίου Ιωάννου του Χρυσ0στόμου και τα ονομαστήρια του Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου
Κατά τον εορτασμό στον νέο Αγ. Ανδρέα κατά το διήμερο, χθες Κυριακή και σήμερα Δευτέρα προσήλθαν στην Πάτρα οι σεβασμιώτατοι Μαντινείας και Κυνουρίας κ.Αλέξανδρος, Μάνης κ. Χρυσόστομος, Σύρου κ.Δωρόθεος, Ναυπάκτου και Αγ. Βλασίου κ.Ιερόθεος, Φθιώτιδος κ.Νικόλαος, Ιερισσού, Τρίκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος, Καστορίας κ. Σεραφείμ, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου, κ. Θεόκλητος, Άρτης κ. Καλλινίκος, Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ.Ιουστίνος, Κανάγκα κ. Θεοδόσιος (Πατριαρχείο Αλεξάνδρειας), Φιλαδελφίας (Οικ. Πατριαρχείο) κ. Μελίτων, ο πρ. Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.Αμβρόσιος και οι Θεοφ. Επίσκοποι Τεγέας κ.Θεόκλητος, Ωλένης κ.Αθανάσιος και Κερνίτσης κ. Χρύσανθος.
Ο Μητροπολίτης Μάνης κ.Χρυσόστομος κήρυξε το θείο λόγο κατά τον πανηγυρικό Εσπερινό το απόγευμα της Κυριακής. Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Μάνης αναφέρθηκε στην προσωπικότητα και το σπουδαίο έργο του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, εκφράζοντας ταυτόχρονα τις αδελφικές ευχές του στον εορτάζοντα Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο και επαινώντας τον για το πολυσχεδές ποιμαντικό του έργο στην τοπική εκκλησία των Πατρών.
Στον νέο Ναό του Αγίου Ανδρέα προκειμένου να τιμήσουν την εορτή του Μητροπολίτου Πατρών παρευρίσκονται αυτή την ώρα οι βουλευτές Ανδρέας Κατσανιώτης, Ιάσωνας Φωτήλας, Χριστίνα Αλεξοπούλου, οι πρ. βουλευτές Νίκος Νικολόπουλος και Γεωργία Γενιά οι Περιφερειάρχες Δυτικής Ελλάδος Νεκτάριος Φαρμάκης και Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, οι δήμαρχοι Ερυμάνθου Θεόδωρος Μπάρης και Δυτικής Αχαϊας Σπύρος Μυλωνάς, η αντιδήμαρχος Βίβιαν Σαμούρη
Νωρίτερα ο Μητροπολίτης Πατρών χειροτόνησε Πρεσβύτερο το διάκονο Ανδρέα Θεοδωράτο ενώ κατά το τέλος της ιεράς Ακολουθίας τον προεχείρισε και Αρχιμανδρίτη. Τελέσθηκε επίσης Μνημόσυνο στον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κυρό Χριοστόδουλο, πνευματικό πατέρα του Μητροπολίτου Πατρών ο οποίος εκοιμήθη σαν σήμερα, 28 Ιανουαρίου 2008.