ΠΑΤΡΑ: Ο Δικηγορικός Σύλλογος γράφει την ιστορία του – Το 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο

Με πολλές ευχές για τη νέα χρονιά αλλά και το σαφές μήνυμα του προέδρου, Θανάση Ζούπα, ότι μια τέτοια χρονική στιγμή συνεπάγεται επανεκκίνηση της προσπάθειας εκπροσώπησης, έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους χθες το μεσημέρι τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών.
Από άποψη ειδήσεων, σε τρία σημεία επικεντρώθηκε το ενδιαφέρον των παρευρισκομένων αναφορικά με τη γεμάτη ουσία ομιλία του προέδρου του ΔΣ.
Ο πρόεδρος Θ. Ζούπας αποκάλυψε ότι χάρη στις προσπάθειες του συλλόγου κατεγράφη υπερκάλυψη των οργανικών θέσεων δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών στην περιοχή, σε βαθμό μάλιστα που τοποθετήθηκε υπεράριθμος εφέτης, για δεύτερη συνεχή χρονιά.
Γεγονός που, όπως τονίστηκε, αφορά άμεσα την κοινωνία, εφόσον συνδέεται με την ταχύτητα απονομής δικαιοσύνης.
Τονίστηκε επίσης η διαρκής προσπάθεια εξωστρέφειας συλλόγου. Με αποτέλεσμα ο φορέας να συνεχίζει να διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στη ζωή του τόπου. Με την επισήμανση του προέδρου, ότι κάτι τέτοιο δεν απορρέει φυσικά από καμιά διάθεση ανάπτυξης δημοσίων σχέσεων, αλλά εδράζεται στο αίσθημα ευθύνης που διακατέχει όλα τα μέλη του Δ.Σ.
Επίσης, τονίστηκε η ξεχωριστή παρουσία του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών στο 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο της δικηγορικής κοινότητας της χώρας, Α΄ αντιπρόεδρο του ΔΣ Πατρών Παναγιώτη Μεταξά, τον Β΄αντιπρόεδρο Γεώργιο Τσίρη, τον γραμματέα Κωνσταντίνο Κρεμμύδα και το μέλος Φάνη Παναγιωτάκη.
ΕΚΔΟΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ
Εκτός των άλλων, από τον πρόεδρο του ΔΣ Πατρών Θανάση Ζούπα γνωστοποιήθηκε πως οσονούπω θα κυκλοφορήσει βιβλίο με την ιστορία του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών. Το βιβλίο επιμελείται ο πατρινός δικηγόρος Χ. Μούλιας και μέσω αυτού, όπως τονίστηκε, θα γίνει αντιληπτή η βαριά κληρονομιά που έχει ο σύλλογος, αλλά και ο καθένας νομικός ξεχωριστά. «Γιατί το κύρος του Δικηγόρου δεν αρκεί να αντανακλάται, ούτε να εξαντλείται μέσα στις δικαστικές αίθουσες, αλλά σε κάθε παρουσία του στην κοινωνία», επεσήμανε ο κ. Ζούπας.