Κοροναϊός: Η Μογγολία κλείνει τα συνοριακά οδικά περάσματα -Το Μακάο δεν δέχεται επισκέπτες από Κίνα

Μέτρα για την αποφυγή εξάπλωσης κρουσμάτων κοροναϊου σε Μογγολία και Μακάο.

Η Μογγολία αποφάσισε να κλείσει τα μεθοριακά περάσματα στις οδικές αρτηρίες που την συνδέουν με την Κίνα για να αποφύγει μια διάδοση του νέου κοροναϊού που εμφανίστηκε στην επαρχία Χουμπέι της Κίνας.

Κλειστά και τα σχολεία στη Μογγολία για τον κοροναϊο

Η Μογγολία είναι η πρώτη γειτονική χώρα της Κίνας που προχωράει στο κλείσιμο μεθοριακών περασμάτων με τη χώρα αυτή, μολονότι θα συνεχίσουν να λειτουργούν οι σιδηροδρομικές και οι αεροπορικές συνδέσεις μεταξύ των δύο χωρών.
Εξάλλου χθες, Κυριακή, η κυβέρνηση του Ουλάν Μπατάρ ανακοίνωσε ότι οι αρχές κλείνουν τα σχολεία και τα πανεπιστήμια ως τις 2 Μαρτίου.

Η Μογγολία δεν έχει προς το παρόν καταγράψει κανένα κρούσμα του νέου κοροναϊού, που έχει προσβάλλει περισσότερους από 2.700 ανθρώπους στην Κίνα και έχει προκαλέσει τον θάνατο 81 από τον Δεκέμβριο. Πέραν της Κίνας, περισσότερες από 10 χώρες χώρες έχουν κρούσματα του νέου κοροναϊού.
Ωστόσο οι αρχές της Μογγολίας διευκρίνισαν ότι έλαβαν το μέτρο αυτό για το κλείσιμο των οδικών μεθοριακών περασμάτων μετά την εμφάνιση επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Εσωτερική Μογγολία, την κινεζική περιοχή που βρίσκεται στα σύνορα με την Μογγολία.

Απαγορεύονται οι δημόσιες εκδηλώσεις λόγω κοροναϊου
Επίσης «απαγορεύονται οι δημόσιες εκδηλώσεις», προστίθεται σε ανακοίνωση της κυβέρνησης, στην οποία επισημαίνεται ότι ακυρώνονται τα αθλητικά γεγονότα και κλείνουν οι αίθουσες ψυχαγωγίας.
Την ίδια ώρα το Μακάο ανακοίνωσε σήμερα ότι θα αρνείται την είσοδο επισκεπτών από την Χουμπέι, ή αυτών που είχαν επισκεφθεί αυτήν την κινεζική επαρχία 14 ημέρες πριν από την άφιξή τους στο Μακάο, εκτός κι αν φέρουν τεκμήρια που να δείχνουν ότι δεν έχουν προσβληθεί από τον νέο κοροναϊό.
Η κυβέρνηση του Μακάο ανακοίνωσε επίσης ότι απαγορεύει την είσοδο στις εγκαταστάσεις των καζίνο της πόλης σε όλους όσοι βρίσκονταν στην Χουμπέι 14 ημέρες πριν από την άφιξή τους εκεί.