Κόμπι Μπράιαντ: Η τελευταία επικοινωνία με το ελικόπτερο που συνετρίβη – «Πετάτε πολύ χαμηλά…»

Παγκόσμιο σοκ και τεράστια θλίψη έχει προκαλέσει η συντριβή του ελικοπτέρου Sikorsky S-76B με επιβάτες τον Κόμπι Μπράιαντ, την 13χρονη κόρη του, Τζιάνα, και άλλα επτά άτομα.

Οι αρχές του Λος Άντζελες προσπαθούν να διακριβώσουν τι ακριβώς συνέβη και το Sikorsky το οποίο έχει χαρακτηριστεί από ειδικούς ως η «λιμουζίνα» των ελικοπτέρων συνετρίβη με αποτέλεσμα και οι εννέα επιβαίνοντες σε αυτό να βρουν τραγικό θάνατο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ESPN το ελικόπτερο επιχειρούσε μια ανοδική στροφή αριστερά στα 2.400 πόδια υψόμετρο όταν «βούτηξε» στο έδαφος. Η πηγή που επικαλείται το ESPN αναφέρει ότι λίγα λεπτά νωρίτερα είχε επικοινωνήσει με τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας για να τους ενημερώσει ότι είχε αρχίσει την άνοδο «για να περάσω πάνω από το στρώμα με τα σύννεφα».

Την ίδια ώρα σε ηχητικό ντοκουμέντο που έφερε στη δημοσιότητα η ιστοσελίδα LiveATC.net από την επικοινωνία του πιλότου του ελικοπτέρου με τους ελεγκτές ακούγεται ένας εξ αυτών να του λέει ότι «είσαι πολύ χαμηλά» για να τον παρακολουθούν τα ραντάρ.

 

 

Οι ερευνητές του National Transportation Safety Board που ερευνά τις συνθήκες του δυστυχήματος θα αναζητήσουν πληροφορίες για το ιστορικό του πιλότου και τη συντήρηση του ελικοπτέρου με την πρώτη εκτίμηση να αναμένεται σε περίπου 10 ημέρες.

Τα σενάρια που εξετάζονται είναι δύο: το ένα αφορά πιθανή μηχανική βλάβη και το άλλο την περιορισμένη ορατότητα λόγω ομίχλης.

Ο πρώην πιλότος του διάσημου αθλητή, Kurt Deetz, βετεράνος πιλότος ελικοπτέρων με τεράστια γνώση και εμπειρία στο συγκεκριμένο μοντέλο ελικοπτέρου, σχεδόν αποκλείει το σενάριο της μηχανικής βλάβης, καθώς όπως είπε, το συγκεκριμένο ελικόπτερο διαθέτει δύο μηχανές, πολύ υψηλής ποιότητας, φτιαγμένες από την Κάντιλακ. «Το ενδεχόμενο να καταστράφηκαν και οι δύο μηχανές; Δεν μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο», είπε χαρακτηριστικά.

 

 

Το σενάριο της πτώσης εξαιτίας της ομίχλης ενισχύεται και από τις καταθέσεις που έδωσαν οι αυτόπτες μάρτυρες. Στην περιοχή που συνέβη η τραγωδία, το πυκνό πέπλο της ομίχλης είχε σκεπάσει τον ουρανό. Όσοι ήταν εκεί και έγιναν μάρτυρες του αεροπορικού δυστυχήματος, μίλησαν για εξαιρετικά περιορισμένη ορατότητα και για πολύ χαμηλή πτήση του ελικοπτέρου.

Το ελικόπτερο που μετέφερε τον βετεράνο σταρ του NBA και των Λέικερς συνετρίβη γύρω στις 10 το πρωί της Κυριακής (ώρα Λος Άντζελες), κοντά στην δρόμο Las Virgenes. Ένας ακόμη μάρτυρας, ο 61χρονος Scott Daehlin δήλωσε ότι είδε το ελικόπτερο να πετά πολύ χαμηλά και έγειρε αριστερά πριν πέσει στο έδαφος.