(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Τελευταία παράσταση «Οι γυναίκες του Λόκερμπι» – Από την Κίνηση «Πρόταση»

????????????????????????????????????

Το θεατρικό έργο της Ντέμπορα Μπρεβούρ «Οι γυναίκες του Λόκερμπι», ανεβάζει η θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων ΟΤΕ Πάτρας – Αχαΐας, σε μετάφραση που έκανε η ίδια η ομάδα. Το έργο θα παρουσιαστεί για οκτώ παραστάσεις στο θέατρο «Αγορά». Ξεκίνησε στις 17 και θα συνεχιστεί μέχρι 27 Ιανουαρίου. Τα έσοδα της παράστασης της Δευτέρας 20 Ιανουαρίου διατέθηκαν στην Κίνηση «ΠΡΟΤΑΣΗ», προκειμένου να ενισχυθεί το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης του φορέα.
Η παράσταση είναι εμπνευσμένη από το αληθινό γεγονός της πτώσης αεροσκάφους της Panamerican στο χωριό Λόκερμπι της Σκωτίας το 1988 χωρίς επιζώντες. Τα πρόσωπα και τα ονόματα είναι φανταστικά, όπως και η πλοκή, μέσα από την οποία αναδεικνύονται τα πανανθρώπινα ιδανικά της αγάπης και της αλληλεγγύης, που συγκρούονται με την «ψυχρή λογική» και τη σκληρή απάνθρωπη στάση της εξουσίας.

«Στις γυναίκες του Λόκερμπι βλέπουμε πως η βία από όπου κι αν προέρχεται, αφήνει πίσω της συντρίμμια, πόνο και ατελείωτη θλίψη…
Αναδεικνύει ταυτόχρονα την αγάπη και την αλληλεγγύη των ανθρώπων στις δύσκολες στιγμές» σημειώνει χαρακτηριστικά ο σκηνοθέτης της παράστασης Ηλίας Αναστασόπουλος.
Πρόκειται για την ιστορία μιας ομάδας γυναικών που αγωνίζονται με την αμερικανική γραφειοκρατία για να επιτύχουν έναν απίστευτα απλό, ανθρώπινο στόχο: Να πλύνουν και να επιστρέψουν τα ρούχα των θυμάτων στις οικογένειές τους. Η συγγραφέας χρησιμοποιεί τη δομή της ελληνικής τραγωδίας για να πει αυτή την ιστορία της θλίψης και της θεραπείας, της αδυναμίας και του ελέγχου, της χαράς και του σκότους.

Στην παράσταση παίζουν με σειρά εμφάνισης
Μάντλιν: Νέλλη Βουτσινά,
Μπιλ: Ηλίας Αναστασόπουλος,
Ολιβ: Ρούλα Λειβαδιώτη,
Γυναίκες του Λόκερμπι: Μαρία Μητροπούλου, Βαΐα Φαρμάκη, Νίκη Καραβούλια και Σοφία Λιακοπούλου, Χάτι: Βάσω Αδαμοπούλου,
Τζωρτζ: Παναγιώτης Σαμολαδάς.
Η ηχογραφημένη φωνή είναι του Αγγελου Αναστασόπουλου,
η σκηνοθεσία του Ηλία Αναστασόπουλου,
η μουσική της Μαρίας Αντωνάτου,
οι φωτισμοί του Μίλτου Σπυρόπουλου,
τα σκηνικά των Ηλία Ψυχογιόπουλου και Μανώλη Στεφανάκη,
η επιμέλεια προγραμμάτων της Χρύσας Δρίβα,
τα ΜΜΕ και την επικοινωνία έχουν αναλάβει οι Χρύσα Δρίβα και Βασίλης Καραβασίλης που έχει επιμεληθεί και την αφίσα, ενώ στις κρατήσεις θέσεων και τα εισιτήρια είναι οι Βασίλης Καραβασίλης και Μανώλης Στεφανάκης.
Ωρα έναρξης: Καθημερινά 9.15 μ.μ. Κυριακές: 8.30 μ.μ. Κρατήσεις θέσεων: 6983405806.