ΑΧΑΪΑ: Η επέτειος από τη «Μυστική Συνέλευση της Βοστίτσας» – Σήμερα στο Αίγιο

Ο Δήμος Αιγιαλείας με μεγάλη χαρά και τιμή θα πραγματοποιήσει εκδηλώσεις για τον εορτασμό της δημόσιας τοπικής εορτής «Μυστική Συνέλευση της Βοστίτσας 26-30 Ιαν. 1821», κατά το διήμερο 25 και 26 Ιανουαρίου 2020, με δρώμενα και παρελάσεις.

 

Σήμερα  Κυριακή 26-1-2020 – ώρα 10.30 Θα τελεστεί Δοξολογία στον Ι. Μ. Ν «Κοίμησης της Θεοτόκου» (Φανερωμένης) με τη συμμετοχή Μητροπολιτών και θα εκφωνηθεί ο Πανηγυρικός της ημέρας από τον νομικό-ιστορικό, πρόεδρο Εταιρείας μελέτης έργου Ιω. Καποδίστρια Δρ. Ανδρέα Κούκο.
Στη συνέχεια θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Ηρώων (πλατεία Υψ. Αλωνίων) και ακολούθως θα γίνει μετάβαση στο Δημ. Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Αιγίου, προκειμένου να γίνει κατάθεση στεφάνου στην προτομή Αν. Λόντου και παρακολούθηση ιστορικού δρώμενου επιμέλειας του Φιλόλογου κ. Κωνσταντίνου Κλάγκου.
Τέλος μετά την κατάθεση στεφάνων και ολοκλήρωσης του ιστορικού δρώμενου και περί ώρα 12:00΄ θα πραγματοποιηθεί η Παρέλαση από τμήματα μαθητών των σχολείων του Δήμου Αιγιαλείας, Συλλόγων με παραδοσιακές φορεσιές, Χορευτικών ομίλων, τμήμα εφίππων, προσκόπων και οδηγών, καθώς και των Φιλαρμονικών: Αιγίου – Αιγείρας – Ακράτας – Δερβενίου – Μεσολογγίου.
Ώρα 20:00΄στον Δημ. Κινηματογράφο «Απόλλων» θα πραγματοποιηθεί η θεατρική παράσταση: «Μυστική Συνέλευση της Βοστίτσας», από τοπικές θεατρικές ομάδες με την συμμετοχή μελών τοπικών Συλλόγων με παραδοσιακές φορεσιές. Επιμέλεια κειμένου της Φιλολόγου κας Ευανθίας Μπεντεβή, σενάριο – σκηνοθεσία Φιλολόγου κ. Κωνσταντίνου Κλάγκου.