ΠΑΤΡΑ: Η Περιφέρεια στην 7η ΕΞΠΟΤΡΟΦ THE GREEN FINE EXHIBITION – Από σήμερα έως τις 26 Ιανουαρίου

Η ανακοίνωση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας αναφέρει:
Με δικό της Περίπτερο η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στην «7η ΕΞΠΟΤΡΟΦ THE GREEN FINE EXHIBITION 24-26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ στο εκθεσιακό κέντρο HELEXPO στο Μαρούσι

 

Ο αγροδιατροφικός τομέας αποτελεί το βασικό πυλώνα ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της χώρας γενικότερα. Γι αυτό το λόγο η Περιφέρειά μας, με το βλέμμα στραμμένο στην εξωστρέφεια και την προβολή και προώθηση των ιδιαίτερων και ποιοτικών προϊόντων μας στις εγχώριες και διεθνείς αγορές, θα είναι παρούσα στις μεγαλύτερες εκθέσεις τροφίμων και ποτών. Η πρώτη συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, σε συνεργασία με την Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας, θα λάβει χώρα στην έκθεση «7η ΕΞΠΟΤΡΟΦ THE GREEN FINE EXHIBITION 2020» που θα διεξαχθεί 24-26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020 στο εκθεσιακό κέντρο HELEXPO στο Μαρούσι, με κύριο σκοπό την προβολή, προώθηση και διάθεση πιστοποιημένων προϊόντων που παράγονται εντός των ορίων των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων Αχαΐας, Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας. Το Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Θοδωρή Βασιλόπουλου καλεί τους παραγωγούς που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην παραπάνω έκθεση, να δηλώσουν τη συμμετοχή τους μέχρι 15-1-2020 στα τηλέφωνα 2613613276 και 2613613210, στα οποία θα δίδονται και περισσότερες πληροφορίες που αφορούν το περίπτερο της Περιφέρειας.
Η φετινή έκθεση
Η καρδιά της ελληνικής γαστρονομίας «χτυπά» δυνατά στην 7η ΕΞΠΟΤΡΟΦ – The Greek Fine Food Exhibition στο HELEXPO ΜΑΡΟΥΣΙ από τις 24 έως τις 26 Ιανουαρίου 2020. Η έκθεση που έγινε θεσμός ανανεώνει το ραντεβού της για έβδομη συνεχόμενη χρονιά τόσο με τους επαγγελματίες του πιο premium κλάδου τροφίμων και ποτών όσο και με τους λάτρεις της ελληνικής γαστρονομίας και του fine food. Από τις 24 έως τις 26 Ιανουαρίου 2020 στο Helexpo Μαρούσι επιμένουν ελληνικά και δίνουν τη σκυτάλη στην μεγαλύτερη προσπάθεια ανάδειξης των ποιοτικών ελληνικών προϊόντων. Πλήρως ανανεωμένη και εμπλουτισμένη, η έκθεση αλλάζει τόπο συνάντησης αλλά παραμένει πιστή στα ελληνικά προϊόντα και στην ποιοτικότερη ανάδειξη τους μέσα από καινοτόμες προτάσεις και πλούσιες γαστρονομικές εκδηλώσεις.
Στην έκθεση σας περιμένουν:
Περισσότεροι από 350 Έλληνες παραγωγοί με σπάνια και ιδιαίτερα προϊόντα της ελληνικής γης.
Tα πιστοποιημένα ελληνικά βιολογικά προϊόντα στη δική τους ξεχωριστή ενότητα «Bio Corner»
27 Ιταλοί παραγωγοί από την Καλαβρία που παράγουν με αρχαίους Ελληνικούς σπόρους
Οι αγαπημένες σας ενότητες Μαγειρεύουμε Ελλάδα και Greek Dish Challenge (νέα ενότητα) με οικοδέσποινα την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και περισσότερους από 100 διακεκριμένους chef και bartender να παρουσιάζουν τις νέες τάσεις της γαστρονομίας.
10 Masterclass από επαγγελματίες sommelier και chef σε τέσσερις διαφορετικές ενότητες: Τυρί & Κρασί/Αλλαντικά & Μπύρα/Αλίπαστα, Ελιές & Συνοδευτικά Αποστάγματα/Μέλι & Βότανα
Η νέα ενότητα για το μέλι με τίτλο “Honey Bar” με επιλεγμένα μέλια και παράγωγα μελιού απο τους εκθέτες μας τα οποία παρουσιάζονται από ειδικούς του είδους.