Τραγωδία στην Αυστραλία: Συνετρίβη πυροσβεστικό αεροσκάφος, τρεις νεκροί

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν πυροσβεστικό αεροσκάφος συνετρίβη καθώς συμμετείχε σε επιχείρηση κατάσβεσης πυρκαγιάς σε αλπική περιοχή της νοτιοανατολικής πολιτείας της Νέας Νότιας Ουαλίας, δήλωσε ο επικεφαλής του πυροσβεστικού σώματος της πολιτείας, ο Σέιν Φιτζσίμονς.

Το πυροσβεστικό σώμα της Νέας Νότιας Ουαλίας ανακοίνωσε νωρίτερα πως χάθηκε η επαφή με ένα C-130 Hercules περί τις 14:00 [τοπική ώρα· 05:00 ώρα Ελλάδας].

«Φαίνεται πως δεν υπάρχει κανένας επιζών μετά τη συντριβή [του αεροσκάφους] στην περιοχή Σνόουι Μονάρο», ανέφερε ο Φιτζσίμονς σε δημοσιογράφους.

Κατά τον ίδιο, το αεροσκάφος έπεσε με σφοδρότητα στο έδαφος και κατά τις πρώτες πληροφορίες «εξερράγη».

Πυροσβέστες συνεχίζουν τις επιχειρήσεις για την κατάσβεση πολλών πυρκαγιών στην περιοχή, υπό ακραίες συνθήκες, με υψηλές θερμοκρασίες και ισχυρούς ανέμους.

Μεγάλο μέρος της Αυστραλίας τέθηκε σε κατάσταση συναγερμού σήμερα λόγω της επανόδου του καύσωνα, έπειτα από αρκετές ημέρες βροχοπτώσεων που προσέφεραν μια ανάπαυλα στα στελέχη της πυροσβεστικής.

Κατά τόπους επικρατούν θερμοκρασίες 40° Κελσίου και πνέουν άνεμοι ταχύτητας ως και 90 χιλιομέτρων την ώρα, συνθήκες που ευνοούν την εξάπλωση των πυρκαγιών.

Από τον Σεπτέμβριο, οι χωρίς προηγούμενο πυρκαγιές στην Αυστραλία έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 32 ανθρώπους κι έχουν μετατρέψει σε στάχτες πάνω από 2.000 κατοικίες, τεράστιες δασικές εκτάσεις και περιοχές με χαμηλή βλάστηση.