Το επάγγελμα του Αστυνομικού ως Επικινδύνου Εργασίας

Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ, πρόσφατα πραγματοποιήθηκε ειδική τελετή επίδοσης Αστυνομικού Μεταλλίου- Αριστείου Ανδραγαθίας στον Υπαρχιφύλακα ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟ Νικόλαο, με Προεδρικό ΔιάταγματηςΑ_Ε_Προέδρου_της_Ελληνικής_Δημοκρατίας_Προκόπιου_Παυλόπουλου, διότι την 16-7-2014, στο Μοναστηράκι Αθηνών, εκτελώντας διατεταγμένη Υπηρεσία εξέθεσε αποδεδειγμένα την ζωή του σε άμεσο και προφανή κίνδυνο σε ένοπλη συμπλοκή με τον τρομοκράτη ΜΑΖΙΩΤΗ, κατά την οποία τραυματίστηκε σοβαρά και να κινδυνεύσει άμεσα η ζωή του.
Τον τελευταίο καιρό η Ελληνική Αστυνομία και κατά τον χρόνο της Πρωθυπουργίας Σας, προσπαθεί και επιτυγχάνει ημέρα με την ημέρα περισσότερο την εμπέδωση Ασφαλείας στην Ελληνική κοινωνία.
Τούτο όμως είχε και έχει τον θανάσιμο και επικίνδυνο τραυματισμό Αστυνομικών που εκτίθενται καθημερινά σε κίνδυνο και ο αριθμός των θυμάτων συναδέλφων να αυξάνεται κάθε χρόνο. Για τον λόγο αυτό το Δ.Σ. του Συνδέσμου μας συνήλθε και ομοφώνως αποφάσισε να σας γνωστοποιήσουμε ότι πρέπει Νομοθετικά να θεσπισθεί το επάγγελμα του Αστυνομικού ως Επικινδύνου Εργασίας, πραγματοποιώντας έτσι πέραν της υλικής την ηθική ικανοποίηση των Εν Ενεργεία Συναδέλφων μας.
Ευελπιστούμε ότι το ψήφισμά μας θα τύχει της δέουσας προσοχής σας, καθόσον παρόμοιες υποσχέσεις από πολιτικές ηγεσίες έχουν δοθεί στο παρελθόν, αλλά ουδέποτε πραγματοποιήθηκαν.
Με Απεριόριστο Εκτίμηση Πάτρα 10.12.2019
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΒΟΡΓΙΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ