ΠΑΤΡΑ: Κόντρα Κατσιφάρα με Σπηλιόπουλο για το τρένο προς την Αχαγιά – Η «πατρότητα« του σιδηροδρομικού έργου

Η χθεσινή παράσταση στο περιφερειακό συμβούλιο συνδικαλιστών της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για τον πρόσφατο χαμό δύο συναδέλφων τους στην Πατρών-Πύργου έβγαλε είδηση: Ο Προαστιακός θα ξεκινήσει δρομολόγια στη γραμμή Πάτρα-Δυτική Αχαΐα την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου.
Τη σχετική ανακοίνωση έκανε ο Κώστας Σπηλιόπουλος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ (και επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας). «Θα γίνει επίσημα, κανονικά και με δρομολόγια. Οχι για το θεαθήναι, με καπέλα για επικοινωνιακούς λόγους» είπε.
Η αναφορά του είχε αποδέκτη την προηγούμενη περιφερειακή αρχή, γεγονός που έκανε τον Απόστολο Κατσιφάρα να αντιδράσει έντονα. «Κύριε Σπηλιόπουλε, δεν έχετε το δικαίωμα να προσβάλλετε με κανένα τρόπο. Ο πρώην περιφερειάρχης έκανε τον προαστιακό. Να έχετε τη γενναιότητα να πείτε: Μπράβο σας, το κάνατε. Και κάντε όποια άλλη κριτική θέλετε…». Ο Απ. Κατσιφάρας στην αρχική τοποθέτησή του είχε αναρωτηθεί γιατί έχουν περάσει έξι μήνες και δεν έχει μπει ακόμα στις ράγες ο Προαστιακός με κατεύθυνση τη Δυτική Αχαΐα.
«Τα έργα δεν έχουν πατρότητα. Είναι για να εξυπηρετούν τους πολίτες. Εάν κάποιοι αισθάνονται ότι έχουν πατρότητα κάνουν λάθος. Εκείνο που χρειάζεται είναι η αποτελεσματικότητα και ο προαστιακός κατασκευαζόταν επί τέσσερα χρόνια, αν θέλετε να κάνουμε και αυτή την κριτική» αντέτεινε ο Κ. Σπηλιόπουλος. Πρόσθεσε ότι υπήρχε και υπάρχει ένα ποσό επτά εκατομμυρίων ευρώ για την επέκταση προς Πύργο, αλλά απαιτούνται πενταπλάσια χρήματα για να υλοποιηθεί το έργο. Οπως είπε, είναι σε συνεργασία με την Περιφέρεια και ανέφερε ότι η βούληση της κυβέρνησης και του οργανισμού, «που θα ανακοινωθεί σύντομα», είναι ότι το έργο θα γίνει για να εξυπηρετήσει τις προαστιακές ανάγκες της Ηλείας.