Όχι άλλο αίμα στην Πατρών Πύργου

Πολιτικές σκοπιμότητες και επιχειρηματικά συμφέροντα έχουν καταδικάσει την Δυτική Ελλάδα να διαθέτει έναν δρόμο καρμανιόλα, έναν δρόμο βαμμένο με το αίμα εκατοντάδων αδικοχαμένων συμπολιτών μας.
Η ανάγκη για σύγχρονο και ασφαλή αυτοκινητόδρομο Πατρών – Πύργου – Αρχαίας Ολυμπίας -Τσακώνας αποτελεί πάγια διαχρονική διεκδίκηση των φορέων της περιοχής και του Εμπορικού Εισαγωγικού Συλλόγου. Είναι έργο αναπτυξιακό για την περιοχή, έργο μεγάλης πολιτισμικής αξίας μιας και θα συνδέει την Αρχαία Ολυμπία με τους κύριους οδικούς άξονες της χώρας.
Οι πρόσφατες εξαγγελίες του Υπουργού Μεταφορών μετά και το τραγικό δυστύχημα της απώλειας της ζωής δύο εκπαιδευτικών συμπολιτών μας κάθε άλλο παρά λύση προς όφελος της περιοχής και της κοινωνίας είναι.
1) Το έργο θα ξεκινήσει στην καλύτερη περίπτωση σε ένα χρόνο. H χρηματοδότηση του έργου είναι υπό αμφισβήτηση πράγμα που θέτει σε κίνδυνο το ίδιο το έργο. Το έργο θα κατασκευαστεί με απευθείας ανάθεση !
2) Ο εργολάβος θα λαμβάνει μέχρι το 2040 τεράστια δυσβάσταχτα διόδια από τον απλό πολίτη- χρήστη. Όπως έχει αποδειχθεί τα υπέρογκα διόδια αποκόπτουν αντί να ενώνουν περιοχές.
3) Τις αποζημιώσεις στους παλιούς εργολάβους θα τις πληρώσει ο πολίτης από την τσέπη του για να αλλάξει εργολάβο ο υπουργός.
4) Η εμπειρία μας από την ανάδοχο Ολυμπία Οδό των εικονικών εγκαινίων, δεν μπορούν να είναι ιδανικές καθώς εισέπραττε διόδια πριν κατασκευάσει την Πατρών – Κορίνθου, είχε τεράστιες καθυστερήσεις και εκβίαζε για Τραπεζικό δανεισμό.
5) Το έργο θα τελειώσει σε 4 χρόνια στην καλύτερη περίπτωση και ως τότε δυστυχώς θα θρηνήσουμε κι άλλα θύματα και θα συνεχιστεί η απομόνωση της περιοχής.
Απαιτούμε την άμεση έναρξη των εργασιών για ένα σύγχρονο ασφαλή αυτοκινητόδρομο χωρίς διόδια. Ο συντονισμός και ο κοινός αγώνας όλων των φορέων της περιοχής είναι αναγκαίος.
Όχι άλλο αίμα στην Πατρών Πύργου.

Γιωργος Ζαφειροπουλος

Προεδρος Εμπορικού Συλλόγου Πατρων