(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Τι ανακοίνωσε η Αστυνομία για τον ιερέα «μπουρλοτιέρη» – Η υπόθεση με τους εμπρησμούς σε καρναβαλικούς μπάστακες

ΝΕΟΤΕΡΑ

Συνελήφθη προχθές αργά το βράδυ, στην Πάτρα, από τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ
του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας ιερέας, διότι την ίδια ημέρα το
βράδυ μετέβη με αυτοκίνητο συγγενικού του προσώπου σε περιοχή του Ρίου
Πατρών και κατέστρεψε μια καρναβαλική φιγούρα με εμπρησμό.
Από την έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας
Πατρών, προέκυψε ότι ο δράστης προχθές τα ξημερώματα, στην Πάτρα,
κατέστρεψε με την ίδια μεθοδολογία ακόμα τρεις καρναβαλικές φιγούρες,
προκαλώντας φθορές συνολικής αξίας (4.500) ευρώ.

Σε έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο αυτοκίνητο που οδηγούσε
ο δράστης, βρήκαν και κατέσχεσαν δυο πλαστικές φιάλες εύφλεκτου υγρού
και ένα φλόγιστρο.

ΧΘΕΣ

Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ εντόπισαν και συνέλαβαν έναν άνδρα περίπου 40 ετών, ο οποίος λίγη ώρα νωρίτερα φέρεται να είχε βάλει φωτιά σε έναν μπάστακα στην περιοχή του Ακταίου. Το περιστατικό έγινε λίγο μετά τις 11 το βράδυ και άμεσα η Πυροσβεστική έσπευσε στο σημείο και έσβησε τη φωτιά. Ο νεαρός ιερέας,ο οποίος λειτουργεί στο Διακοπτό και μένει στην Πάτρα,  έκαψε 4 καρναβαλικά στοιχεία αλλά η δράση του σταμάτησε χθες βράδυ , όταν έβαλε φωτιά στον πέμπτο.

Στον Εισαγγελέα Πατρών, οδηγήθηκε το μεσημέρι και  αφέθηκε ελεύθερος και θα οριστεί τακτική δικάσιμος για τις 5 Φεβρουαρίου

Σύμφωνα με ενημερωμένες πηγές, φαίνεται να κατεβαίνει επιβάτης του οχήματος και να περιλούζει καρναβαλικό μπάστακα με υγρό, εύφλεκτο προφανώς, βάζοντας στη συνέχεια φωτιά. Εικόνα που κατά τους αστυνομικούς παραπέμπει σαφώς σε προσχεδιασμένη ενέργεια και όχι σε μια αυθόρμητη κίνηση αντιδραστικών ή αντισυστημικών πυρήνων, που άλλωστε δεν συνηθίζουν τέτοιου είδους στοχοποιήσεις. Αξιοσημείωτο είναι πως προς την ίδια κατεύθυνση κινούνται οι υποψίες και μελών της δημοτικής αρχής της Πάτρας, οι οποίοι σε χθεσινές κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους στην πλειοψηφία τους προέβαλαν την άποψη ότι οι βανδαλισμοί δεν ήταν τυχαίοι, αλλά αποτέλεσαν προϊόν σκόπιμης και στοχευμένης ενέργειας με αποδέκτες μηνυμάτων.
Πάντως καθ’ όλη τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας παρέμεινε αμείωτο το ενδιαφέρον και οι εκκλήσεις δημοτικών παραγόντων προς την τοπική ΕΛΑΣ σε μια προσπάθεια να ξετυλιχθεί το κουβάρι του μυστηρίου και να ανακαλυφθούν οι δράστες.

Από τη φωτιά που προκλήθηκε στον καρναβαλικό μπάστακα που είχε τοποθετηθεί μπροστά από το Δημαρχείο κινδύνεψε και το κτίριο που λίγο έλειψε να βρεθεί σε πύρινο κλοιό, αφού μάλιστα η φωτιά ήταν σε απόσταση εκατοστών τόσο από την ξύλινη πόρτα, όσο και στα ξύλινα παράθυρα στο πάνω μέρος. Ηταν όμως ευτύχημα που το συμβάν αντελήφθη εργαζόμενη, η οποία αντέδρασε άμεσα ειδοποιώντας την πυροσβεστική με αποτέλεσμα η φωτιά να σβήσει προτού επεκταθεί.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η δημοτική αρχή της Πάτρας κατήγγειλε τους βανδάλους, τονίζοντας: «Για μια ακόμα φορά προσπαθούν να καταστρέψουν ό,τι όμορφο πάει να γίνει στην πόλη. Το ίδιο είχε γίνει με τα κοινόχρηστα ποδήλατα και σταθμούς ποδηλάτων, το ίδιο είχε γίνει με τις χριστουγεννιάτικες μπάλες στην πλατεία Τριών Συμμάχων και το χριστουγεννιάτικο χωριό στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης. Και το ίδιο έγινε και με τους μπάστακες».
Αγέρωχο ήταν το μήνυμα που δημοσιοποίησε, μέσω της προσωπικού της λογαριασμού στο φέισμπουκ, μόλις λίγα λεπτά μετά τα τρία συμβάντα, η πρόεδρος του Καρναβαλικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων Ηρα Κουρή. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Εμείς στα καμένα μυαλά απαντάμε ΕΤΣΙ: Σιγά μην φοβηθώ… Την Καλημέρα μου!».

Παρέμβαση στο θέμα έκανε και η δημοτική παράταξη «Νέα Πάτρα» του Νίκου Νικολόπουλου, καταγγέλλοντας απερίφραστα, όπως αναφέρει, τους βανδάλους που προσπάθησαν να βάλουν φωτιά στο κέφι και τη χαρά. «Στις δύσκολες ημέρες της κρίσης που ζούμε κάθε ανάσα γέλιου και διασκέδασης είναι απαραίτητη και αναγκαία. Το Πατρινό καρναβάλι, το καρναβάλι της Ελλάδας, γεννήθηκε για να “βάζει φωτιά” στα προβλήματά μας και δεν θα εμποδιστεί από τα σχέδια κακοποιών στοιχείων. Συγχαίρουμε την πυροσβεστική υπηρεσία που χάρη στην άμεση και επιτυχή παρέμβασή της δεν επεκτάθηκαν οι φωτιές», καταλήγει η ανακοίνωση.