ΑΧΑΪΑ: Στην Πάτρα, σήμερα, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας – Βραβεύεται ο Μιχ. Καραμαλάκης…με ανοιχτά θέματα

Παρουσία του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγου Μιχαήλ Καραμαλάκη θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 6 το απόγευμα, στο ξενοδοχείο «Αστήρ» η εκδήλωση κοπής της πίτας των τοπικών αστυνομικών δυνάμεων.
Συγκεκριμένα την εκδήλωση, στο πλαίσιο της οποίας θα αποδώσουν και τιμή στο πρόσωπο του κ. Καραμαλάκη, συνδιοργανώνουν, η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας, η Ενωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ο Σύνδεσμος Αποστράτων και πρώην ΕΧ Αχαΐας, η τοπική διοίκηση Αχαΐας της Διεθνούς Ενωσης Αστυνομικών και ο Σύλλογος Πολιτικού Προσωπικού ΥΔΤ Νοτιοδυτικής Ελλάδας.
Ενα από τα θέματα που θα τεθούν στη διάρκεια της εκδήλωσης  αφορά την αποκατάσταση των αστυνομικών που πληρώνουν με τη σωματική τους ακεραιότητα το τίμημα του καθήκοντος και μετατρέπονται σε έρμαιο της γραφειοκρατίας που αγγίζει τα όρια της τραγωδίας.
Ενα φαινόμενο κλασικά «ελληνικό» που καθιστά ανεπανόρθωτα έκθετη την Πολιτεία η οποία όσο δεν ικανοποιεί το δίκαιο, συλλαμβάνεται σε θέση αισχύνης απέναντι σε κάθε ένστολο τραυματία.
Στην αποκατάσταση τέτοιων περιπτώσεων αποσκοπεί και το ψήφισμα που εξέδωσαν πρόσφατα οι απόστρατοι αξιωματικοί της Αχαΐας- απευθύνοντάς το και στο γραφείο του Πρωθυπουργού- να θεσπιστεί νομοθετικά ως επικίνδυνο το επάγγελμα του αστυνομικού, ώστε να ανοίξει ο δρόμος της ηθικής και υλικής ικανοποίησης των ένστολων.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του πατρινού αστυνομικού Γιώργου Παπαχριστόπουλου, βραβεύτηκε από τον γγ του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Κώστα Τσουβάλα. Το 2014 έπεσε αιμόφυρτος από τους πυροβολισμούς του διαβόητου κακοποιού – τρομοκράτη, μέλους του «Επαναστατικού αγώνα», Νίκου Μαζιώτη, μετά από ληστεία στην Κλειτορία. Η σφαίρα χτύπησε το ισχιακό του νεύρο και 6 χρόνια τώρα, ο αστυνομικός ταλαιπωρείται με αφόρητους πόνους και αδυναμία ανταπόκρισης στην καθημερινότητα. Πατέρας δύο μικρών παιδιών 3 και 1,5 ετών αντίστοιχα, με τη σύζυγό του να εργάζεται αλλά με δυσκολία να τα φέρνουν βόλτα. Θα περίμενε κανείς ότι ο ένστολος πήρε σύνταξη, αλλά δεν συνέβη τίποτα τέτοιο. Ολα αυτά τα χρόνια τα έχει περάσει με διακεκομμένες υπηρεσίες και ενδιάμεσες αναρρωτικές άδειες, αγωνιζόμενος να πείσει ότι υπέστη μόνιμη αναπηρία!