(ΦΩΤΟ)-ΑΧΑΪΑ: Η κοπή πίτας του Φιλοπροοδευτικού Μορφωτικού Συλλόγου Παρασκευής

Περισσότερα από 100 άτομα παραβρέθηκαν στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Φιλοπροοδευτικού Μορφωτικού Συλλόγου Παρασκευής, για πρώτη φορά στην αίθουσα του παλιού Δημοτικού σχολείου, για την οποία εκκρεμούν ακόμη κάποια πολεοδομικά προβλήματα, όμως μπορεί πλέον να χρησιμοποιείται για παρεμφερείς εκδηλώσεις.

Με τις ευλογίες του πατέρα Αγαθόνικου και τα θερμά του λόγια για το επιτελούμενο έργο από τον Σύλλογο άνοιξε η σεμνή τελετή και στη συνέχεια σύσωμο το ΔΣ έκοψε το κομμάτι της πίτας για τον Σύλλογο και διένειμε στους παρευρισκόμενους το δικό τους κομμάτι που συνοδευόταν από ένα πλεχτό πουγκάκι. Τυχερή της ημέρας η Άντα Αναγνωστοπούλου που κέρδισε το φωτογραφικό άλμπουμ «Εν Αιγίω».

Οι εκπλήξεις συνεχίστηκαν με τον Αη Βασίλη να μοιράζει αναμνηστικά δωράκια και τους παρευρισκόμενους να γεύονται όμορφες σπιτικές λιχουδιές, φτιαγμένες από τις κυρίες του Συλλόγου, που συνοδευόταν από τοπικά κρασιά και τσίπουρο.

Ο καιρός, για μια ακόμη φορά παρασκευίτης, βοήθησε για να βγουν όλοι στην αυλή και να κάνουν παρέα στους ψήστες, που για μια ακόμη φορά απέσπασαν τα συγχαρητήρια των συγχωριανών τους και όλοι πλέον μια παρέα, ζωντάνεψαν το όμορφο ορεινό χωριό μέχρι τις πρώτες απογευματινές ώρες.