Έγκλημα στις Μοίρες: Η συγκλονιστική μαρτυρία -«Τον είδα νεκρό…»

Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία του εγγονού του 79χρονου που έπεσε νεκρός από τις σφαίρες του 51χρονου την περασμένη Τετάρτη στις Μοίρες.

Ο ανήλικος άνδρας μιλώντας στο «Αλήθειες με τη Ζήνα» περιέγραψε καρέ – καρέ τα όσα συνέβησαν εκείνο το μοιραίο βράδυ που ένας άγνωστος άνδρας πυροβόλησε και σκότωσε τον παππού του.

«Εμείς ήμασταν απλά τέσσερα παιδιά μέσα σε μία γκαρσονιέρα περνώντας τον χρόνο μας και περιμένοντας άλλο ένα παιδί. Έτσι χωρίς να έχω ιδέα άνοιξα την πόρτα κι αντίκρισα έναν ξένο άντρα. Δεν τον είχα ξαναδεί και κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά. Προσπάθησα να το παίξω αδιάφορος, να το πάω εκ του ασφαλούς και να ειδοποιήσω τον παππού μου. Γι’ αυτό και μπήκα στο σπίτι του παππού μου πρώτος εγώ και τον άφησα απ’ έξω. Απ’ ότι μου είπαν τα παιδιά αργότερα τότε εκείνος κάτι έβγαλε. Ο παππούς μου προσφέρθηκε να πάει να του μιλήσει και να ξεκαθαρίσει την υπόθεση όπως θα έκανε κάθε σωστός άνθρωπος. Βγήκε έξω, του μίλησε όμορφα. Τον ρωτούσε ο άνθρωπος διάφορα όπως ποια γυναίκα μένει απάνω, πόσα πληρώνει, αν είναι καλή γυναίκα. Ο παππούς μου του είπε ότι αυτά δεν τον αφορούν» επεσήμανε ο εγγονός του 79χρονου λέγοντας πως την ώρα του πυροβολισμού είχε πάει στο δίπλα σπίτι για να ειδοποιήσει τους φίλους του να κλειδώσουν την πόρτα.

«Εκείνη την στιγμή εγώ είχα οπισθοχωρήσει γιατί είχα το ένστικτο να πάω να ειδοποιήσω τα παιδιά να κλειδώσουν την πόρτα τους.

Ήξερα ότι μάλλον θα ξαναπήγαινε. Εκείνη τη στιγμή κι έχοντας κάνει δέκα βήματα πίσω ακούω να οπλίζει το όπλο και να «παίζει». Σκέφτηκα ότι θα «έπαιζε» στον αέρα. Δεν φαντάστηκα ότι θα μπορούσε να πυροβολήσει άνθρωπο. Βγαίνω έξω και αντίκρισα έναν σκοτωμένο άνδρα, τον παππού μου. Την γιαγιά μου κάτω να κλαίει με αίματα στα χέρια. Τον κοίταξα και ήταν μπροστά μου με το όπλο. Εκείνη τη στιγμή θόλωσα και κοίταξα να σώσω την γιαγιά μου. Την έσυρα μέσα, έκλεισα την πόρτα. Κάλεσα το ασθενοφόρο. Ήμουν σε κατάσταση σοκ. Άκουσα μετά άλλους πέντε πυροβολισμούς που εγώ δεν γνώριζα εκείνη τη στιγμή ότι «έπαιξε» στην γκαρσονιέρα. Όταν ήρθε το ασθενοφόρο κι εκείνος έφυγε πήγα από πίσω να δω τα παιδιά τι κάνουν και είδα την πόρτα πυροβολημένη, τα πράγματα μέσα άνω – κάτω και τα παιδιά είχαν φύγει από την πίσω πόρτα», ανέφερε σχετικά ο εγγονός του 79χρονου Κώστα Χατζάκη.

Όπως ήδη έχει γράψει το cretapost, ο 51χρονος σήμερα απολογήθηκε με τον ανακριτή και τον εισαγγελέα να κρίνουν ομόφωνα την προφυλάκισή του.

Πηγή: Cretapost