Δράμα: Τσάκωσαν τον «εισπράκτορα» σπείρας απατεώνων

Έτοιμος να πάει στα σπίτια των υποψήφιων θυμάτων για να κάνει… «είσπραξη» ήταν ένας 56χρονος αλλοδαπός, μέλος σπείρας που επιχειρούσε να εξαπατήσει ανυποψίαστους πολίτες στην πόλη της Δράμας και να τους αποσπάσει ποσά ύψους 20.000 ως 35.000 ευρώ με το πρόσχημα ότι στενό συγγενικό τους πρόσωπο έχει τραυματιστεί σε τροχαίο!

Τα σχέδιά του χάλασαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας που είχαν δεχθεί καταγγελίες από επτά γυναίκες ηλικίας 28 ως 92 χρόνων, από τις οποίες τα μέλη της σπείρας επιχείρησαν να αποσπάσουν συνολικά 173.000 ευρώ. Ένας άγνωστος δράστης επικοινωνούσε τηλεφωνικά με τα υποψήφια θύματα, συστηνόταν ως γιατρός νοσοκομείου, ενημέρωνε ότι τα συγγενικά τους πρόσωπα χρειάζονταν επειγόντως χειρουργική επέμβαση και ζητούσε διάφορα χρηματικά ποσά. Μάλιστα, ανάλογα με την περίπτωση, ένας άνδρας ή μια γυναίκα προσποιούνταν το συγγενικό πρόσωπο κλαίγοντας και παρακαλώντας για βοήθεια.

Ωστόσο, κάποια από τις γυναίκες έστησε παγίδα στους απατεώνες προσποιούμενη ότι θα πλήρωνε και τους έκλεισε ραντεβού για να παραδώσει τα χρήματα που ζήτησαν. Έτσι, οι αστυνομικοί κατάφεραν με μια συντονισμένη επιχείρηση να συλλάβουν τον 56χρονο ο οποίος είχε το ρόλο του «εισπράκτορα». Ο αλλοδαπός συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και προσήχθη στην Ασφάλεια, όπου σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και απόπειρες απάτης που περιλαμβάνει τουλάχιστον τρεις συνεργούς του. Στη συνέχεια, οδηγήθηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας και κρατείται ώσπου να απολογηθεί στον ανακριτή. Οι έρευνες συνεχίζονται για να ταυτοποιηθούν τα υπόλοιπα μέλη της σπείρας και να εξιχνιαστούν και άλλες περιπτώσεις.