Σέρρες: Κρατούμενος έβγαλε τεράστιο όγκο στο κεφάλι – Η απάντηση του υπουργείου στις καταγγελίες

Στις συνθήκες σύλληψης και κράτησής του αποδίδει ένας βουλγαρικής εθνικότητας κρατούμενος στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών την ανάπτυξη ενός τεράστιου όγκου στο κεφάλι του.

Η πρωτοφανής υπόθεση απασχολεί τις τελευταίες ημέρες τα τοπικά μέσα ενημέρωσης των Σερρών με τα serraikanea.gr να δημοσιεύουν εικόνες πραγματικά σοκαριστικές.

Όπως καταγγέλλει ο Βούλγαρος κρατούμενος, Ρούμεν Ροστισλαβοβ Ιορντάνοβ, ο όγκος (ύγρωμα ή λίπωμα) ξεκίνησε με μέγεθος καρυδιού και πλέον έχει μεγαλώσει τόσο ώστε να μοιάζει σαν δεύτερο κεφάλι. Ο ίδιος, σε δηλώσεις του, αναφέρει ότι φοβάται για τη ζωή του και ετοιμάζεται να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Σύμφωνα με τον ίδιο τον κρατούμενο, το πρόβλημα ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2015 όταν συνελήφθη ενώ οδηγούσε λεωφορείο που μετέφερε πρόσφυγες από τη Συρία από τα ελληνοτουρκικά σύνορα.

«Κατά τη διάρκεια της σύλληψης, ένας από τους αστυνομικούς αφαίρεσε το πιστόλι του άρχισε να με χτυπά με τη λαβή από το πιστόλι. Ένα από τα χτυπήματα ήταν ακριβώς κάτω από το κεφάλι στο πίσω μέρος», περιγράφει ο κρατούμενος.

Περιγράφοντας την εξέλιξη του προβλήματός του, καταγγέλλει αδιαφορία από τις ελληνικές αρχές αλλά και ελλιπή ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας του.

 

Ο ίδιος πλέον ζητά να μεταφερθεί στις φυλακές της Βουλγαρίας για να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του και να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.
Η απάντηση του υπουργείου

Απαντώντας στο δημοσίευμα, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εξέδωσε την εξής ανακοίνωση: «Αναφορικά με δημοσιεύματα που εμπεριέχουν ισχυρισμούς αλλοδαπού κρατούμενου σχετικά με την αντιμετώπιση θεμάτων υγείας του, ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

O ανωτέρω κρατείται στο Κατάστημα Κράτησης Νιγρίτας Σερρών και εκτίει πολυετή ποινή κάθειρξης για διάφορα αδικήματα, η κατάσταση της υγείας του παρακολουθείται από γιατρούς του Κέντρου Υγείας Νιγρίτας που επισκέπτονται το Κατάστημα Κράτησης, διακομίστηκε επανειλημμένα στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών καθώς και στα Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης «Γεώργιος Παπανικολάου» και «Άγιος Δημήτριος», αρνήθηκε να μεταβεί στο Νοσοκομείο «Γεώργιος Παπανικολάου» για προγραμματισμένη ιατρική εξέταση (μαγνητική τομογραφία) ενώ επανειλημμένως δεν συνεργάστηκε με γιατρούς του Κέντρου Υγείας Νιγρίτας και του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών.

Το θέμα παρακολουθείται από τη Διεύθυνση του Καταστήματος Κράτησης.

Επιπλέον έχει υποβάλει αίτημα έκδοσης στη χώρα του, το οποίο εξετάζεται από τις αρμόδιες Υπηρεσίες και αναμένεται η έκδοση της σχετικής απόφασης».