Σάλος με διαφήμιση της KFC – Γιατί ζήτησε συγγνώμη η εταιρεία [βίντεο]

Η διάσημη αλυσίδα γρήγορου φαγητού και δη κοτόπουλων βρέθηκε στη δυσάρεστη θέση να ζητήσει συγγνώμη εξαιτίας διαφήμισής της στην Αυστραλία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian, υπήρξε παρέμβαση τοπικής ομάδας που διεξάγει εκστρατείες κατά της αντικειμενοποίησης των γυναικών. Η Collective Shout, όπως λέγεται η ομάδα, χαρακτήρισε τη διαφήμιση μια «οπισθοδρόμηση σε κουρασμένα και απαρχαιωμένα στερεότυπα», που παρουσιάζουν τις νεαρές γυναίκες ως σεξουαλικά αντικείμενα, τα οποία υπάρχουν μόνο για την ικανοποίηση των ανδρών.

Τι ακριβώς όμως δείχνει το βίντεο;

Αν και κρατά μόνο 15 δεύτερα δείχνει μία νεαρή γυναίκα η οποία «τσεκάρει» τη φιγούρα του σώματός της και τα οπίσθιά της στα φιμέ τζάμια παρκαρισμένο οχήματος. Στη συνέχεια σκύβει στο παράθυρο και «τακτοποιεί» το πλούσιο στήθος της στο στενό μπλουζάκι.

Τότε, το τζάμι χαμηλώνει και η κάμερα δείχνει δύο νερά αγόρια που κοιτάνε εντυπωσιασμένα από το θέαμα και μια μεγαλύτερη γυναίκα, μάλλον η μαμά τους, η οποία παρακολουθεί με εμφανώς αποδοκιμαστικό βλέμμα.

Η διαφήμιση προβλήθηκε στην τηλεόραση αλλά και στο κανάλι YouTube της αλυσίδας fast food.

 

Η KFC εξέδωσε συνοπτική ανακοίνωση την Τρίτη:

«Ζητάμε συγγνώμη για όποιον μπορεί να προβλήθηκε από το τελευταίο διαφημιστικό μας. Η πρόθεσή μας δεν ήταν να αναπαράγουμε στερεότυπα για τις γυναίκες και τα νεαρά αγόρια ούτε να παρουσιάσουμε μια αρνητική εικόνα για αυτά τα πρόσωπα».

thetoc.gr

 

advertisement