ΠΑΤΡΑ: Στο ΕΑΠ και σήμερα, ο κύκλος «Η Νεολαία που Καινοτομεί»

Τρία χρόνια μετά την πρώτη βραδιά του κύκλου «Η Νεολαία που Καινοτομεί», το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος σας προσκαλεί να ανακαλύψετε την ανάπτυξη της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας στην Ελλάδα και στη Γαλλία, εξερευνώντας τους τρόπους προσαρμογής αυτού του τομέα στο περιβάλλον του.

 

 

Σήμερα 23 Ιανουαρίου, το Γαλλικό Ινστιτούτο θα τιμήσει τις ελληνικές και γαλλικές πρωτοβουλίες που έχουν αναλάβει το στοίχημα να δημιουργούν ένα πιο βιώσιμο και πιο συνεργατικό σύστημα, όπου το κέρδος δεν αποτελεί αυτοσκοπό.

 

Μεταξύ των ομιλητών της εκδήλωσης, βρίσκεται και η Δρ. Ιφιγένεια Δουβίτσα, ερευνήτρια σε θέματα κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας και Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Μεταπτυχιακό «Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία» του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Αυτό το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα έχει διάρκεια 2 ετών, και διδάσκεται στα ελληνικά. Παρέχει τόσο θεωρητικά όσο και πρακτικά μαθήματα σε ολόκληρο το φάσμα της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, προκειμένου να εκπαιδεύσει τους μελλοντικούς επαγγελματίες, που θα μπορούν να προσαρμοστούν σε πολυάριθμα περιβάλλοντα εργασίας. Μπορείτε να δείτε περισσότερα για το συγκεκριμένο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα εδώ.