ΠΑΤΡΑ: Σε διαμαρτυρία, σήμερα, Δάσκαλοι και Νηπιαγωγοί – Για την αναγνώριση πτυχίων των Κολεγίων

advertisement

Σε ανακοίνωση του συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών αναφέρεται:

Αγαπητοί συνάδελφοι,

η κυβέρνηση με το άρθρο 50 του νομοσχεδίου που κατέθεσε στη Βουλή, προχωρά στην αναγνώριση των πτυχίων των κολεγίων εντός και εκτός Ελλάδας ως ισότιμων των πτυχίων των Πανεπιστημίων για τους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, απαξιώνοντας έτσι περαιτέρω την αξία των πτυχίων, μετατρέποντάς τα σε ένα ακόμη προσόν, ενώ κάνει ακόμα ένα βήμα στην ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης και στην εμπορευματοποίηση της γνώσης και των σπουδών. Επιπρόσθετα, αυτό θα οδηγήσει στην περαιτέρω κατηγοριοποίησή, στην απαξίωση της προϋπηρεσίας, με ότι αυτό σημαίνει ενόψει και της κατάρτισης των νέων πινάκων των αναπληρωτών. Ο Νόμος 4589/19 του Γαβρόγλου και η εφαρμογή του από την κυβέρνηση της ΝΔ, μαζί και με τη νέα διάταξη δείχνουν πού το πάνε όλες οι κυβερνήσεις. Υποβαθμίζουν συνολικά τα μορφωτικά δικαιώματα, ανοίγουν το δρόμο στην πλήρη εμπορευματοποίηση της γνώσης, οδηγούν χιλιάδες νέους ανθρώπους στο αέναο κυνηγητό προσόντων και πιστοποιήσεων για τη διεκδίκηση μια επισφαλούς και κακοπληρωμένης θέσης εργασίας.

Επίσης, είναι απαράδεκτη και η πρόθεσή τους να επαναφέρουν την «τιμωρία» στους αναπληρωτές, με τον τριετή αποκλεισμό από τους πίνακες, εφόσον κάποιος αναπληρωτής παραιτηθεί. Κάνουν πως δε βλέπουν τα χίλια δυο προβλήματα που αντιμετωπίζουμε κάθε χρόνο (οικογενειακά, υγείας, στέγασης κ.λπ.), σε συνδυασμό και με τα μειωμένα δικαιώματα (άδειες αναρρωτικές, μητρότητας κ.λπ.), που οδηγούν ορισμένους συναδέλφους μας αναπληρωτές στην παραίτηση. Αντί να ικανοποιήσουν τα δίκαια αιτήματά μας, τη μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους αναπληρωτές που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση, την εξίσωση των αδειών, μέτρα στέγασης, σίτισης κ.λπ., δείχνουν το ανάλγητο τους πρόσωπο, προσπαθώντας μάλιστα να καλλιεργήσουν τον κοινωνικό αυτοματισμό κατηγορώντας, στοχοποιώντας και τιμωρώντας τους εκπαιδευτικούς! Συνάδελφοι, κανένας συμβασιούχος εκπαιδευτικός δεν παραιτείται χωρίς σοβαρό λόγο!

Το επόμενο διάστημα πρέπει να βρει όλους μόνιμους, αναπληρωτές στην πρώτη γραμμή του αγώνα, για να μην περάσουν οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης. Οργανωμένοι στους Συλλόγους μας, θα δώσουμε τη μάχη ενάντια στον νέο εκπαιδευτικό νόμο, αλλά και ενάντια στο νομοσχέδιο για την κοινωνική ασφάλιση, που αφορά όλους τους τομείς της ζωής μας (δικαιώματα, υγεία, άδειες κ.λπ.), μαζί με τους εργαζόμενους όλων των κλάδων.

Σήμερα Τρίτη 21/1/2020 στις 12:30 μ.μ., στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που αποφάσισαν από κοινού Δ.Ο.Ε., Ο.Λ.Μ.Ε. και Ο.Ι.Ε.Λ.Ε., οργανώνουμε παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας (Ακτή Δυμαίων) μαζί με την Α΄ΕΛΜΕ Αχαΐας. Στο πλαίσιο αυτό κηρύσσουμε δίωρη στάση εργασίας εκείνη την ώρα, προκειμένου να διευκολυνθούν οι συνάδελφοι να παραστούν στη διαμαρτυρία που οργανώνουμε.