Για ένα ζήτημα κατ’ εξοχήν κοινωνικό

Ο Γεράσιμος Φεσιάν έστειλε την παρακάτω επιστολή στον Πρόεδρο της foοtball league Λεωνίδα Λεουτσάκο:

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Αγαπητέ κ. Λεουτσάκο,

Επικοινωνώ μαζί σας με αυτή την επιστολή γιατί θέλω να σας ευαισθητοποιήσω για ένα ζήτημα κατ’ εξοχήν κοινωνικό.

Τυχαίνει να είμαι άτομο με κινητική αναπηρία (ΑμεΑ). Ως φίλαθλος παρατηρώ ότι δεν είναι στις άμεσες προτεραιότητες σας το να μπορεί ένα ΑμεΑ να παρακολουθήσει ένα ποδοσφαιρικό αγώνα χωρίς εμπόδια.

Πρόσφατα η ΠΑΕ Παναχαϊκή Συμμαχία στην μνήμη του φίλαθλου της Παναγιώτη Κωστόπουλου εξέδωσε ένα δελτίο τύπου, ως επιμνημόσυνη δέηση. Βέβαια σε αυτό το δελτίο τύπου δεν υπήρχε καμία αναφορά για την ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών στον κάθε Παναγιώτη. Ο Παναγιώτης άξιζε καλύτερη μεταχείριση ως φίλαθλος και οπαδός.

Μέσω αυτής της ανοικτής επιστολής θα σας παρακαλέσω άμεσα να ξεκινήστε τις διαδικασίες ώστε τα ΑμεΑ να έχουμε την δυνατότητα απρόσκοπτα, αυτόνομα και χωρίς διακρίσεις να παρακολουθήσουμε ποδοσφαιρικούς αγώνες τις Λίγκας της οποίας τυχαίνει να Προεδρεύετε.

Θέλω εξαρχής να σας επισημάνω ότι αυτό που σας ζητώ δεν θα μπορέσει να υλοποιηθεί δίχως σοβαρό και επαγγελματικό σχεδιασμό με σαφή χρονοδιαγράμματα. Αντιλαμβάνομαι τυχόν οικονομικές δυσκολίες που θα υπάρχουν, όμως αυτό δεν μπορεί να είναι τροχοπέδη για να σχεδιαστεί και να υλοποιηθεί μια σειρά από δράσεις και έργα υποδομών (θέσεις στάθμευσης, ράμπες πρόσβασης προς την ειδικά διαμορφωμένη εξέδρα ΑμεΑ και WC ΑμεΑ). Σε κάθε περίπτωση ο αποκλεισμός των ΑμεΑ δεν μπορεί να «περάσει» και για τον λόγο αυτό θα χρειαστεί να μας συμπεριλάβετε στον συνολικό σχεδιασμό σας. Τίποτα για εμάς χωρίς εμάς.

Κατόπιν των παραπάνω αναμένω τις πρωτοβουλίες σας, τις οποίες είμαι διατεθειμένος ανιδιοτελώς να υποστηρίξω.

Παραμένω στην διάθεσή σας.

Πάτρα, 18 Ιανουαρίου 2020

Με ιδιαίτερη εκτίμηση.

Γεράσιμος Α. Φεσσιάν

τ. Αντινομάρχης Αχαΐας

π. Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτικής Ελλάδος