ΑΧΑΪΑ: Σε κινητοποιήσεις πάλι οι αγρότες – Στο Αίγιο στις 30 Ιανουαρίου

Στις κινητοποιήσεις του επανέρχεται ο Αγροτικός Συλλόγου Αιγίου, θεωρώντας πως η Κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και όλες οι προηγούμενες, θέλει την οργάνωση της παραγωγής προς εξυπηρέτηση της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας μεγάλων επιχειρήσεων του αγροτοκτηνοτροφικού τομέα, αδιαφορώντας αν έτσι οδηγείται σε ξεκλήρισμα της υπαίθρου. Ο πρόεδρος Γιάννης Μποδιώτης κατηγορεί τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη ότι με την πολιτική του δεν διασφαλίζει ένα βιώσιμο εισόδημα για τους μικρομεσαίους αγρότες κι έτσι δεν μπορούν να ζήσουν αξιοπρεπώς τις οικογένειές τους, ενώ δεν εξυπηρετεί και τις ανάγκες του λαού για επαρκή, φτηνά, ποιοτικά και υγιεινά προϊόντα.

Αγρότες και κτηνοτρόφοι θα πραγματοποιήσουν και συγκέντρωση την Πέμπτη (30/1) στις 9 το πρωί έξω από τα Δικαστήρια Αίγιου, όπου είναι προγραμματισμένη η δίκη για το μπλόκο της Νέας Εθνικής Οδού (διόδια Ελαιώνα) το 2017.
Επιπλέον θα εναντιωθούν στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο της Κυβέρνησης, που κατά την άποψή τους, κινείται στην περαιτέρω ιδιωτικοποίηση.
Παρέμβαση κάνει ο ΑΣΑ και για το Νοσοκομείο Αιγίου απαιτώντας να καλυφθούν 15 κενές θέσεις γιατρών και 16 σε ειδικευόμενων, αλλά και οι 2 θέσεις των συνταξιοδοτηθέντων ακτινολόγων για την άμεση λειτουργία του «Ακτινολογικού» με τον αξονικό τομογράφο. «Καμία σκέψη για Σύμπραξη Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα, συμβάσεις με ιδιωτικά Ακτινοδιαγνωστικά Κέντρα, αλλά δωρεάν δημόσια υγεία και πρόνοια» σημειώνει ο κ. Μποδιώτης.
Τα μέλη του συλλόγου αναμένεται να λάβουν μέρος και στο συλλαλητήριο που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη (Σάββατο 1 Φεβρουαρίου) στην Εκθεση «Agrotica».