Super League 1: Πρώτος με «παράσταση» ο Ολυμπιακός, κυνηγάει ο ΠΑΟΚ, «άλμα» για ΠΑΟ – Βίντεο με τα 19 γκολ

Στην κορυφή της βαθμολογίας της Super League 1 παραμένει ο Ολυμπιακός μετά την 19η αγωνιστική χάρη στο χορταστικό 4-2 επί του Άρη στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Ο ΠΑΟΚ παραμένει δεύτερος μετά τη νίκη του με 3-1 πί του Αστέρα Τρίπολης που διαμαρτύρεται για ορισμένες φάσεις στην Τούμπα.

Σημαντική νίκη για τον Παναθηναϊκό στην Ξάνθη με 0-1 επί της τοπικής ομάδας, αποτέλεσμα που τον έφερε στην 4η θέση της βαθμολογίας.

Η ΑΕΚ νίκησε με 3-0 την Λάρισα με τρία γκολ παιχτών από την Πορτογαλία.

Το πανόραμα της αγωνιστικής:

panoaram1

Ολυμπιακός-Άρης 4-2

Ακάθεκτος συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα του πρωταθλήματος ο Ολυμπιακός, που κατάφερε να μετατρέψει εύκολα σε δική του υπόθεση ένα δύσκολο – τουλάχιστον στα χαρτιά –ματς στην οικονομία του πρωταθλήματος.

Η ομάδα του Μαρτίνς επικράτησε με 4-2 του Άρη, πάτησε εκ νέου στην κορυφή με 47 βαθμούς και διατήρησε το νικηφόρο σερί της τη νέα χρονιά στο πρωτάθλημα.

Οι «ερυθρόλευκοι» έβγαλαν αυτοματισμούς στο παιχνίδι τους από το ξεκίνημα, δεν πέταξαν τις ευκαιρίες που δημιούργησαν και κυρίως χτύπησαν στο ανοικτό γήπεδο, «τιμωρώντας» το… καλώς εννοούμενο θράσος του Άρη που επέλεξε να προσεγγίσει το ματς χωρίς σκοπιμότητες. Οι «κίτρινοι» είχαν απουσίες, αλλά επέλεξαν να μην αλλάξουν τακτική και το πλήρωσαν από τον ανώτερο Ολυμπιακό.

Πρωταγωνιστής ο Βαλμπουενά με δικό του γκολ και συμμετοχή σε ακόμα δύο της ομάδα του. Συνεχίζει ακάθεκτος να σκοράρει και το 2020 ο Αραμπί που έφτασε τα 14 γκολ στο πρωτάθλημα, αφού βρίσκει δίχτυα μία φορά σε κάθε τρεις προσπάθειες που επιχειρεί. Πρώτο γκολ φέτος για τον Ομάρ που σημείωσε το ομορφότερο γκολ στο ματς, ενώ σκόραρε στην επιστροφή του και ο Γκιγιέρμε.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΡΗΣ 4-2 | ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΠΑΟΚ-Αστέρας Τρίπολης 3-1

Ο ουσιαστικός, ΠΑΟΚ, επικράτησε 3-1 του Αστέρα Τρίπολης (με 10 από το 64’ λόγω αποβολής του Σουάρεθ) στην Τούμπα, δίχως να εντυπωσιάσει και κρατάει τη νίκη με την οποία συνεχίζει το «κυνήγι» στον Ολυμπιακό.

Ο Σφιντέρσκι άνοιξε το σκορ στο 29’, με το… σεντερφορίσιο γκολ, ο Πέλκας «χτύπησε» στο 59’ και ο Λάμπρου στο 79’. Μείωσε ο Μαρκ Φερνάντεθ στο 87′ με προβολή.

Οι Αρκάδες, οι οποίοι αγωνίστηκαν με παίκτη λιγότερο για σχεδόν μισή ώρα (λόγω της δεύτερης κίτρινης στον Ισπανό), έβαλαν δύσκολα για ένα ημίχρονο στους γηπεδούχους και θα μπορούσαν να είχαν παγώσει την Τούμπα αν ήταν πιο ψύχραιμοι στην τελική προσπάθεια.

Δικαιολογημένα παράπονα των φιλοξενούμενων στο πρώτο μέρος για πέναλτι του Ντόουγκλας στον Μπόρχα Φερνάντεθ, αλλά ο Σκουλάς πιθανόν να θεώρησε ότι έχει προηγηθεί διώξιμο στην μπάλα πριν την ανατροπή του Βραζιλιάνου στον αντίπαλό του. Το παράκαναν με τις καθυστερήσεις οι διαιτητές λόγω του VAR.

Τα στιγμιότυπα του ΠΑΟΚ-Αστέρας Τρίπολης - PAOK TV

ΑΕΚ-Λάρισα 3-0

ΑΕΚ με… ουσία!

Έχοντας για σκόρερ τους τρεις Πορτογάλους της, Σιμόες, Ολιβέιρα και Λόπες και τον Μάνταλο να μοιράζει δύο ασίστ, η ομάδα του Μάσιμο Καρέρα επέστρεψε στις νίκες, επικρατώντας με 3-0 της ΑΕΛ.

Φουλ ουσιαστικοί οι γηπεδούχοι που είχαν κακό πρόσωπο και λιγοστές ευκαιρίες τις οποίες και εκμεταλλεύτηκαν, φτάνοντας στη νίκη. Καλή τακτικά η ΑΕΛ αλλά τελείως ακίνδυνη μεσοεπιθετικά. Στους 34 βαθμούς ανέβηκε η ΑΕΚ, στους 23 παραμένει η Λάρισα ενόψει της ερχόμενης εμβόλιμης αγωνιστικής στα μέσα της εβδομάδας.

ΑΕΚ-ΑΕΛ 3-0 Τα στιγμιότυπα

Ξάνθη-Παναθηναϊκός 0-1

Τη δεύτερη διαδοχική του νίκη στη Super League 1 πανηγύρισε ο Παναθηναϊκός στην Ξάνθη.

Αποτέλεσμα το οποίο διατήρησε τους γηπεδούχους στην έκτη θέση και τους 26 πόντους, με τους «πράσινους» να ανεβαίνουν πλέον μόνοι τέταρτοι, με 28 βαθμούς αλλά και ματς παραπάνω.

Το γκολ που έμελλε να κρίνει το παιχνίδι υπέρ του Παναθηναϊκού πέτυχε με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Μακέντα, μετά από ωραία πάσα του Ζαχίντ κι ακόμα πιο ωραίο τελείωμα, για να φτάσει τα επτά γκολ στο πρωτάθλημα! Ενώ οι ακρίτες ολοκλήρωσαν το ματς με δέκα παίκτες μετά την αποβολή του Μπαριέντος, που μπήκε αλλαγή στο 53’ και αποβλήθηκε 36 λεπτά μετά, με δύο κίτρινες…

Στα αξιοσημείωτα και η 90λεπτη παρουσία του Ανουάρ, που έκανε το ντεμπούτο του, δείχνοντας αρκετά δραστήριος, με τρεξίματα και σωστές πάσες, ενώ ο Μαροκινός είχε και μια πολύ καλή προσπάθεια όπου θα μπορούσε να χριστεί σκόρερ!

Super League : ΞΑΝΘΗ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ | HIGHLIGHTS | 19/01/2020 | ΕΡΤ

Ατρόμητος-Βόλος 0-0

Ατρόμητος και Βόλος «μπλόκαραν» ο ένας τον άλλο, σε ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι, και έμειναν στο 0-0, με τους Περιστεριώτες να αποτελούν τους… λίγο πιο χαμένους του παιχνιδιού.

Αφενός γιατί ήταν αυτοί που πίεσαν περισσότερο, παρότι δεν κατάφεραν να λύσουν τον γρίφο της άμυνας των Θεσσαλών και αφετέρου γιατί ήθελαν περισσότερο τους 3 βαθμούς, που θα τους έδιναν βαθιά ανάσα για τη μάχη της εξάδας.

Ο βαθμός, λοιπόν, κράτησε τον Ατρόμητο στους 26 βαθμούς, όσους έχουν και οι ΟΦΗ, Άρης και Ξάνθη, που παλεύουν για τον ίδιο στόχο, ενώ ο Βόλος με 22 βαθμούς έμεινε στην ενδέκατη θέση.

Super League : ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ – ΒΟΛΟΣ | HIGHLIGHTS | 19/01/2020 | ΕΡΤ

Πανιώνιος-ΟΦΗ 1-2

Ο ΟΦΗ ήταν πολύ καλύτερος από τον Πανιώνιο, θα μπορούσε να είχε τελειώσει δίχως άγχος το ματς, αλλά η ουσία είναι πως πήρε το πρώτο του διπλό από τις 31/8 και τον αγώνα στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό για να μπει εξάδα και να πιάσει (με ματς περισσότερο) τους Άρη και Ξάνθη στους 26 πόντους.

Πρωταγωνιστής, αλλά και παραλίγο μοιραίος ο Κοσμάς Τσιλιανίδης που είχε μία ασίστ από κόρνερ στο 0-1 του Φιγκεϊρέδο και σημείωσε το 1-2 στο 56’, αλλά στο 69’ έχασε πέναλτι, για να δώσει ενδιαφέρον στο ματς ως το τέλος. Ο Πανιώνιος είχε μεγάλη ευκαιρία για ισοφάρισε στο 90+3΄αλλά ο Τσιλούλης αντί να πλασάρει, πήγε να κάνει πάσα στον Αραμπούλι και ο Μαρινάκης έδιωξε σωτήρια, κρατώντας το διπλό.

Αυτό είναι το μεγαλύτερο αρνητικό σερί στην κατηγορία για τον Πανιώνιο με επτά συνεχόμενες ήττες.

Πανιώνιος- ΟΦΗ 1- 2  Ηighlights| Superleague  19η αγ  |{18. 01 .2020}

Παναιτωλικός-Λαμία 1-1

Εμφανείς για ακόμα μία φορά έγιναν οι λόγοι για τους οποίους ο Παναιτωλικός βρίσκεται τόσο χαμηλά στη βαθμολογία, αλλά η διαφορά κόντρα στη Λαμία σε σχέση με τα προηγούμενα ματς ήταν ο Αμπιόλα Ντάουντα!

Ο Νιγηριανός επιθετικός ανακοινώθηκε την Πέμπτη από τους Αγρινιώτες κι αυτός άρχισε ήδη την απόσβεση. Ο 31χρονος μπήκε στον αγωνιστικό χώρο στο 73’ ενώ η Λαμία ήταν μπροστά στο σκορ χάρη στο γκολ του Μπεχαράνο στο 43’ και στο τελευταίο λεπτό του αγώνα κυνήγησε μια χαμένη φάση και αναγκάζοντας τον Θεωδορόπουλο να τον ανατρέψει στην περιοχή.

Ο ίδιος ανέλαβε την εκτέλεση και με το πρώτο του γκολ κατάφερε να χαρίσει στη νέα του ομάδα έναν ανέλπιστο βαθμό, τον οποίο άξιζε (και με το παραπάνω) στο πρώτο ημίχρονο, όχι όμως και στο δεύτερο, αφού ήταν πολύ κακός και εντελώς ακίνδυνος.