Πέτσας: Ο Ερντογάν είναι προφανώς ενοχλημένος – Δεν μας επηρεάζει

Η κυβέρνηση θα εξετάσει το ενδεχόμενο να συμμετέχει στις επιτροπές που θα συγκροτηθούν με βάση τις αποφάσεις της Διάσκεψης του Βερολίνου, σημείωσε ο Στέλιος Πέτσας.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξέφρασε την ελπίδα τα θετικά στοιχεία της Διάσκεψης του Βερολίνου για τη Λιβύη να βρουν το βηματισμό τους και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θα εξετάσει το ενδεχόμενο συμμετοχής της Ελλάδας στις επιτροπές που θα συγκροτηθούν.

Ο Στέλιος Πέτσας σημείωσε, παράλληλα, ότι η κυβέρνηση αναμένει την επίσημη ενημέρωση από τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, μετά και το σημερινό Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων και επανέλαβε ότι η κυβέρνηση ενδιαφέρεται να συμμετέχει σε όλα τα μεγάλα θέματα που αφορούν την Ελλάδα.

Κληθείς να σχολιάσει τις αναφορές του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τον Πρωθυπουργό, ο Στέλιος Πέτσας τόνισε ότι προφανώς ο Τούρκος Πρόεδρος «ενοχλήθηκε από το γεγονός ότι ήρθε ο Χαφτάρ στην Ελλάδα, αμέσως πριν πάει στη Διάσκεψη του Βερολίνου, ενδεχομένως να ενοχλήθηκε και σήμερα με τις ευχαριστίες που εξέφρασε στην ελληνική συνδρομή».

Πέτσας: Ο Χαφτάρ δεσμεύτηκε για ακύρωση των συμφωνιών με Τουρκία
«Δεν μας επηρεάζει εμάς αυτό. Εμάς μας επηρεάζει ο στόχος να είμαστε παράγοντας σταθερότητας στην περιοχή. Μας ενδιαφέρει να εφαρμόζεται το πλέγμα του κοινοτικού κεκτημένου και το Διεθνές Δίκαιο να είναι πάντα η πυξίδα μας. Σε αυτό θα επιμείνουμε ότι και να λέει ο κ. Ερντογάν εμείς δεν ακολουθούμε σε χαρακτηρισμούς. Μένουμε στην ψύχραιμη αυτοπεποίθηση που διακρίνει την Ελλάδα σήμερα», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Τέλος, ο Στέλιος Πέτσας τόνισε ότι ο Χαλίφα Χαφτάρ δεσμεύτηκε ότι αν έχει τις τύχες της Λιβύης στα χέρια του μετά την επίτευξη πολιτικής λύσης θα καταργήσει το μνημόνιο Τουρκίας – Τρίπολης, «αλλά και για να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα για την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών, πιάνοντας το νήμα από το 2010».