ΠΑΤΡΑ: Σήμερα η παρουσίαση βάσης δεδομένων Reaxys στο Τμήμα Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου

Η Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης και ο εκδοτικός οίκος Elsevier διοργανώνουν Σεμινάριο γνωριμίας και επίδειξης της βάσης δεδομένων Reaxys. Το σεμινάριο απευθύνεται σε Μέλη ΔΕΠ και ερευνητές της χημείας και των συναφών επιστημών και θα πραγματοποιηθεί σήμερα  Δευτέρα, 20/1/2020 και ώρες: 10.00 – 13.00 στην Αίθουσα Παγιατάκη του Τμήματος Χημικών Μηχανικών.
Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου η εκπρόσωπος του Elsevier θα διδάξει τους χρήστες πώς να χρησιμοποιούν το Reaxys, διευκολύνοντας την πλήρη κατανόηση της χρηστικότητάς του.
• Το Reaxys έχει σχεδιαστεί για να ικανοποιεί τη ζήτηση για ταχεία πρόσβαση στη σχετική βιβλιογραφία, συμπεριλαμβανομένων των άρθρων και διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, των πειραματικών διαδικασιών και των δεδομένων σχετικά με την ιδιότητα και την αντίδραση ουσιών.
• Δίνει πρόσβαση σε ακριβείς οδούς σύνθεσης ουσιών με ολοκληρωμένες συνδέσεις με δημόσιες και ιδιόκτητες βάσεις δεδομένων για τη διαθεσιμότητα ουσιών.
• Προσφέρει εξοικονόμηση χρόνου / αποτελεσματικότητα που επιτυγχάνεται στην τρέχουσα ροή εργασιών κατά την αναζήτηση αντιδράσεων.
• Προσφέρει πρόσβαση σε ροές εργασίας που έχουν σχεδιαστεί για χρήση σε αίθουσες διδασκαλίας με προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές.
Υπενθυμίζεται ότι έχει ενεργοποιηθεί περίοδος δοκιμαστικής πρόσβασης για το χρονικό διάστημα 02 Δεκεμβρίου 2019 έως 31 Μαΐου 2020, η οποία είναι εφικτή μέσω της ιστοσελίδας https://new.reaxys.com