ΠΑΤΡΑ: Ο Σύλλογος Τριτέκνων έκοψε την πίτα του

 

Κόψαμε την Πίττα μας χθες βράδυ ,την 32η Πίττα από της ιδρύσεως του Συλλόγου, ενώπιον 200-250 μελών και φίλων του Συνδέσμου μας!
Παραβρέθηκε και ευλόγησε την Πίττα μας, όπως πάντα κάνει, ο π. Ν. ΣΚΙΑΔΑΡΕΣΗΣ, η εμβληματική και ιστορική προσωπικότητα του Τριτεκνικού κινήματος στη χώρα μας. Παραβρέθηκαν,επίσης,τα βασικά κυβερνητικά στελέχη της περιοχής ( Βουλευτές ΦΩΤΗΛΑΣ Ι, ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ Χ ,από την Περιφέρεια Αντιπερ/χης ΜΠΟΝΑΝΟΣ Χ, Πρόεδρος. Περιφ. Συμβουλίου ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Τ.,και από την Αντιπολίτευση ο Αντιπρ. ΔΡΙΒΗΛΑΣ Δ. και οι Περιφ. Σύμβουλοι ΔΗΜ. ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ- ΜΠΑΣΤΑ και Δ. ΚΑΤΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ .Συμμετείχε και χαιρέτησε ,τιμώντας τη γιορτή μας, ο κ. ΜΑΡΑΒΕΓΙΑΣ, Πρόεδρος της «αδελφής» Οργάνωσης ,της Πολυτεκνικής Οργάνωσης της Πάτρας!.
Στο χαιρετιστήριο λόγο του ο Πρόεδρος, τόνισε, ότι μετά μια 32χρονη πορεία προβληματισμών, συναινέσεων, διαμαρτυριών και αγώνων, όταν οι συνθήκες το απαιτούσαν, τα στελέχη του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ πορευτήκαμε με λόγο καθαρό, ίσως κάποιες φορές αυστηρό και για αυτό ενοχλητικό, αλλά πάντως ειλικρινή λόγο. Και τόνισε χαρακτηριστικά:
«Κανείς ποτέ από το Συνδεσμό μας δεν πολιτεύτηκε, ούτε πολιτευόμαστε!
« Δε θηρεύουμε θέσεις και τίτλους, δε χτίζουμε καρριέρες!
ΜΟΝΟ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ:—1) ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΔΥΝΑΜΩΝ
ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΓΙΑ ΙΣΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ
και ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ,ΣΤΗ ΜΟΡΦΩ-
ΣΗ και ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ
ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΜΕ ΑΙΤΗΜΑΤΑ και ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΙΣΟΤΙΜΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΤΙΣΗ,
ΜΟΝΟ ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΜΕ,επίμονα, από της ιδρύσεως του Συνδέσμου μας την
ανησυχία μας από την πορεία δημογραφικής συρρίκνωσης
της χώρας.
ΜΟΝΟ ΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕ, τα παιδιά μας και την Πατρίδα για να τους διασφαλιστεί
σ΄ όλους ένα ζωντανό, δυναμικό , ευοίωνο μέλλον».
Πέρασαν 3 δεκαετίες ,τόνισε ο Πρόεδρος, και από την πρώτη έκφραση ανησυχιών για τη «δημογραφική συρρίκνωση» της χώρας ( 1988)περάσαμε στη φάση του «δημο-γραφικού προβλήματος» και σήμερα βρισκόμαστε ένα βήμα πριν τη «δημογραφική πτώχευση» της χώρας».
Από αυτή την αρνητική πορεία προκύπτουν αβίαστα κάποια ερωτήματα:
* ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΑΥΤΗ Η ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑΣ;
* ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ και OI ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΑΒΟΥΛΟΙ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΙΟΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ;
Προβάλλεται τελευταία το μήνυμα ,ότι «επιστρέφουμε στην κανονικότητα!»
Αν κανονικότητα είναι να επιστρέψουμε στη μοιραία ανευθυνότητα τότε ας λείπει.
Εμείς οι ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ και οι άλλες ομάδες πολυμελών οικογενειών έχουμε ένα λόγο παραπάνω να ανησυχούμε από τις πτωχευτικές καταστάσεις. Η πρόσφατη εμπειρία μας ήταν πολύ πικρή. Την οικον. πτώχευση την πλήρωσαν πρωτίστως η νέα γενιά και ιδιαίτερα οι γονείς και τα παιδιά των πολυμελών οικογενειών. Ο αγώνας μας για την ανάδειξη του δημογραφικού προβλήματος είναι αγώνας και για τα παιδιά μας και για την Πατρίδα!
Οι ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ της Πάτρας οφείλουμε να αποδώσουμε τα εύσημα σ΄όλες τις τοπικές αρχές. Ανταποκρίθηκαν, διαχρονικά, με ευαισθησία στα αιτήματά μας για στήριξη των ευάλωτων οικογενειών των Τρίτεκνων οικογενειών. Έτσι πετύχαμε ευνοικότερες ρυθμίσεις για τις Τρίτεκνες οικογένειες και όσον αφορά την καταβολή τελών και φόρων, διδάκτρων, κλπ.Ακόμα και το Υπεραστικό ΚΤΕΛ, ένας ιδιωτικόςοργανισμός, έχει ιδιαίτερο τιμολόγιο για τις Τρίτεκνες Οικογένειες.
Αντίθετα η Κεντρική Διοίκηση ( Κυβέρνηση , κόμματα κλπ) αδυνατούν να σχεδιά-σουν ένα αποτελεσματικό πρόγραμμα ουσιαστικής,ριζικής και μακρόχρονης αντιμε-τώπισης της δημογραφικής κρίσης.Η διακομματική συνεννόηση είναι ανύπαρκτη. Και έτσι η δημογραφική κρίση επιδεινώνεται και υποσκάπτει ,όλο και πιο βαθειά, τα θεμέλια του ΕΘΝΟΥΣ και της ΠΑΤΡΙΔΑΣ.
Την σημερινή κυβέρνηση και τις προθέσεις της σ΄αυτά τα ζητήματα δε μπορούμε ακόμα να την αξιολογήσουμε με σιγουριά. Είναι νωρίς ακόμα!
Όμως ,πρέπει να επισημάνουμε 2-3 ανησυχητικές επιλογές της. Ακόμα και η σιωπή μπορεί να είναι ένα μήνυμα ανησυχητικό. Στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρ-νησής του ο Πρωθ. δεν έκανε ούτε μια αναφορά σε κυβ. σχέδιο για την ανάταξης της δημογραφικής κρίσης. Εμείς αναφερόμαστε σε συνεκτικό και ολοκληρωμένο σχέδιο , δε μιλάμε, δε μιλάμε για 1,2 μέτρα εντυπωσιασμού, που είχαν θεσπιστεί άλλωστε και παλιότερα με μηδενικά αποτελέσματα.
ΟΙ ΤΡΙΤΕΚΝΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΥΝΤΑΙ, γιατί μόνον αυτές απ΄ όλο το φάσμα των ευάλωτων ομάδων, ακόμα και οι φτωχότερες των Τρίτεκνων, από-κλείστηκαν από το βοήθημα του Κοιν. Μερίσματος. Την ίδια στιγμή όμως η Κυβ. απάλλαξε τις πλούσιες οικογένειες από το φόρο πολύτελείας στα αυτοκίνητα άνω των 2000 cc..Επίσης, όλοι οι εκδότες- ακόμα και εκείνοι με ανύπαρκτες κυκλοφορίες ,ενισχύθηκαν άμεσα με 200.000 Ε, ακόμα και εκείνοι ,των οποίων τα έντυπα έχουν μηδαμινή πραγματική κυκλοφορία.Ακόμα και τα κρατικο δίαιτα έντυπα χρηματοδοτήθηκαν.
Το μήνυμα που εξέπεμψε η κυβ. είναι πολύ σκληρό::
ΣΤΕΡΩ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΑΠΟ ΦΤΩΧΟΥΣ ,ΧΑΡΙΖΩ ΣΕ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ!
Απευθυνόμενος στα κυβ. στελέχη, ο πρόεδρος ξεκαθάρισε με σαφήνεια:
ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΕ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ
ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΥΝΕΧΩΣ!
Ευχήθηκε ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ, ΥΓΕΙΑ και ΠΡΟΚΟΠΗ στα μέλη των ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ , ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ και ΑΠΟΦΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΙΟ ΔΙΚΑΙΟ ΜΕΛΛΟΝ.
Ενοχλημένα τα κυβ στελέχη από την κριτική του Προέδρου, ανταπάντησαν αόριστα και γενικόλογα ,ότι ασκείται «ισοπεδωτική» κριτική στην κυβερνητική πολιτική!!
Ακολούθως ο κ. Δ. ΜΠΑΛΟΥΡΔΟΣ , Δ/ντής Ερευνών του Εθν. Κεντρου Κοιν. Ερευνών παρουσίασε τα τελευταία δημογραφικά δεδομένα της χώρας που δείχνουν με σαφήνεια ότι η χώρα έχει παγιδευτεί σε μια δημογραφική κατάσταση, που δύσκο-λα μπορεί να ξεφύγει απ΄αυτή. Αυτό είναι δυνατό να συμβεί μόνο αν ασκήσει μακροχρόνια και με συνέπεια πολιτικές ενθάρρυνσης των γεννήσεων και της ανατροφής των παιδιών.
Τέλος ,αφού ο π. Ν. ΣΚΙΑΔΑΡΕΣΗΣ ευλόγησε την Πίττα και ευχήθηκε σ΄όλους ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ με ΥΓΕΙΑ και ΠΡΟΚΟΠΗ, όλοι οι παρευρισκόμενοι εκλεγμένοι εκπρόσωποι του Λαού της περιοχής μας ΕΥΧΗΘΗΚΑΝ ΥΓΕΙΑ και ΠΡΟΚΟΠΗ ΣΤΙΣ ΤΡΙΤΕΚΝΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ.