ΑΧΑΪΑ: Συνάντηση Φαρμάκη με Εμφιετζόγλου για τον δρόμο Πατρών-Πύργου – Συνεχίζει τις εργασίες στις δύο εργολαβίες

Την επίσκεψη του Πρόδρομου Εμφιετζόγλου της «Μηχανικής» δέχθηκε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης.

Το μέλλον του αυτοκινητόδρομου Πάτρα-Πύργος (και μικρή αναφορά στο σιδηροδρομικό έργο Ψαθόπυργος-Ρίο) ήταν το αντικείμενο της συζήτησης.
Η συνάντηση έγινε στο γραφείο του Ν. Φαρμάκη μετά από αίτημα του Πρ. Εμφιετζόγλου και δεν συνδυαζόταν με την επικείμενη συνάντηση της αντιπροσωπείας από την Περιφέρεια στον Κώστα Καραμανλή την ερχόμενη Τρίτη.
Σε αδρές γραμμές ο επικεφαλής της «Μηχανικής» επανέλαβε, ως επί το πλείστον, τις θέσεις που έχει διατυπώσει και δημόσια σχετικά με το έργο της Πατρών-Πύργου. Η κριτική του επικεφαλής της «Μηχανικής» ήταν στραμμένη στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών, την οποία θεωρεί υπεύθυνη για την κατάσταση που βρίσκεται σήμερα το έργο. Πρόσθεσε ότι ο ίδιος συνεχίζει τις εργασίες στις δύο εργολαβίες που είναι ανάδοχος παρά την οικονομική ασφυξία που έχει υποστεί, για την οποία καταλόγισε ευθύνες στο υπουργείο.
Ο Πρ. Εμφιετζόγλου υποστήριξε ότι αν του ανατεθούν επιπλέον οι δύο εργολαβίες για τις οποίες κηρύχθηκε έκπτωτος ο όμιλος Καλογρίτσα, θα καταφέρει να ολοκληρώσει τις εργασίες το 2022, δηλαδή ένα χρόνο νωρίτερα από την συμβατική προθεσμία (που είναι και η κρίσιμη ημερομηνία για την χρηματοδότηση από την ΕΕ).
Ευθύνες επέρριψε στο υπουργείο και για το τμήμα του σιδηροδρομικού έργου Ψαθόπυργος-Ρίο, υποστηρίζοντας ότι καθυστερεί αποφάσεις που επιτρέπουν στο κατασκευαστικό σχήμα να προχωρήσει.